Radost života - UNIQUA osiguranje dodjeljuje sredstva za projekte koji su za dobrobit djece

Autor: , 10-03-2020
Fotografirao: FeeLoona
Radost života - UNIQUA osiguranje dodjeljuje sredstva za projekte koji su za dobrobit djece
Osiguravateljska kuća UNIQA i ove je godine osigurala sredstva za Natječaj za dodjelu sredstava “Radost života” neprofitnim organizacijama.

Na natječaj za dodjelu donacija u 2020. godini mogu se prijaviti neprofitne organizacije isključivo s projektima za dobrobit djece.

Projekti se mogu provoditi uz korištenje svih djeci i mladima dostupnih i raspoloživih resursa – od nabavke ili izrade potrebnih „pomagala“radionica i edukacija, provođenja istraživanja i anketa do korištenja digitalnih tehnologija.

Ideja natječaja je da djeca i mladi (uz vodstvo mentora) osmisle projekt koji bi mogle preuzeti i provoditi i druge ustanove ili udruge. Može se prijaviti i postojeći projekt koji je već proveden (pilotiran) i prijavitelj bi ga želio proširiti i razviti.

Projekti se tematski mogu vezati uz četiri kategorije:

  • Obrazovanje: ideje za unapređenje učenja, stjecanja i prenošenja znanja (uz pomoć svih raspoloživih sredstava, od prostornih do angažmana osoba, tehnika, korištenja tiskanih materijala i sredstava do digitalnih tehnologija); promicanje medijske ili financijske pismenosti, likovnog i pisanog stvaralaštva i sl.
  • Zdrav život i kvalitetno provođenje slobodnog vremena: ideje za uvođenje zdravih navika u svakodnevan život djece i mladih; od sportskih i rekreativnih aktivnosti do aktivnosti vezanih uz zaštitu i očuvanje okoliša, prevenciju nasilja, mentalno zdravlje, boravak u prirodi, zdravu prehranu… (isključeno je financiranje natjecanja i opreme za opremanje sportskih klubova i udruga)
  • Istraživanja: ideja za provođenjem istraživanja koje bi svojim zaključcima i preporukama pridonijelo boljem razumijevanju bilo koje relevantne problematike koja se tiče djece i mladih u Hrvatskoj, te poboljšanju njihovih mogućnosti ili uvjeta života
  • Inovaciju: ideje o izradi kreativnih ili tehničkih predmeta/pomagala; čijom bi se primjenom poboljšala organizacija ili proces, ovisno o području primjene.

 

Projekt se prijavljuje na posebnom obrascu koji se može preuzeti na https://radostzivota.uniqa.hr/prijava-projekta/8

 

Natječaj je otvoren do 1. travnja 2020. godine.

 

Detaljnije o Natječaju pronađite na https://radostzivota.uniqa.hr/uvjeti-i-pravila/9


NOVOSTI

U Kući Bukovac mališani kroz još dvije radionice otkrivali svijet robotike i programiranja bez ekrana

Na radionicama su sudjelovala djeca iz vrtića i učenici nižih razreda osnovnih škola.Ove subote šesnaesti Le Petit Festival du Theatre

Šesnaesti Le Petit Festival du Theatre održat će se u Dubrovniku ove subote, 4. srpnja, ispred Kneževa dvora u 20 sati!


Završna FESTA Gradskih uličnih igara!

Gradske ulične igre polako se privode svome kraju. U subotu, 4. srpnja, očekuje nas posljednje natjecanje u žmurici i dodjela medalja.


Promjena vizualnog identiteta Sveučilišta u Dubrovniku

Za novi vizualni identitet zadužne su dubrovačke dizajnerice.