Iskoristi priliku i zgrabi stipendiju za studiranje u Francuskoj

Autor: , 11-03-2020
Fotografirao: philriley427
Iskoristi priliku i zgrabi stipendiju za studiranje u Francuskoj
Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj otvorilo je natječaj za stipendije Vlade Francuske Republike u akademskoj godini 2020/21.

Dodjeljuju se u trima različitim kategorijama.

U prvoj se kategoriji stipendira šest studenata za diplomski ili poslijediplomski studij svih znanstvenih područja u trajanju od 10 mjeseci.

Druga kategorija predviđena je za 10 studenata diplomskog ili poslijediplomskog studija, a radi se o usavršavanju u trajanju od jednog do tri mjeseca.

Posljednja, odnosno treća kategorija, omogućuje stipendiju za dvojni doktorat (zajedničko mentorstvo ili cotutelle) u trajanju od 5 mjeseci. Namijenjena je za 1 osobu.

U obzir će se uzimati i kvaliteta studijskoga plana, učinak mobilnosti i važnost boravka u Francuskoj za profesionalni razvoj kandidata, učinak mobilnosti na razvoj te jačanje suradnje između matične ustanove kandidata u Hrvatskoj i ustanove primateljice u Francuskoj. Uz akademsku izvrsnost potrebno je i izvrsno znanje stranoga jezika na kojemu se održava studij, odnosno stručno usavršavanje. Znanje francuskoga jezika je prednost, ali nije uvjet za dodjelu stipendije.

Rok za podnošenje prijava je 5. travnja 2020. godine. 

 

Više informacija o prijavama i programima pronađite na https://www.mobilnost.hr/hr/natjecaji/natjecaj-za-dodjelu-stipendija-vlade-francuske-republike-u-akademskoj-godini-2020-2021/


NOVOSTI

O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.


''Engleska čajanka'' u Skočibuhi

U sklopu programa ''Ljeto u knjižnici'', Dubrovačke knjižnice kreću s radionicama i pričaonicama nazvanim ''Engleska čajanka'' koje će se održavati u ljetnikovcu Skočibuha (Ul. Anice Bošković 28) svakog drugog petka u 9 sati.


Humanitarna akcija mladog Patrika Radotića

Hvalevrijedna humanitarna akcija jednog maloljetnog mladića koji želi sakupiti 20.000 kn za kupnju 100 školskih ruksaka za djecu koja žive u siromaštvu.