Iskoristi priliku i zgrabi stipendiju za studiranje u Francuskoj

Autor: , 11-03-2020
Fotografirao: philriley427
Iskoristi priliku i zgrabi stipendiju za studiranje u Francuskoj
Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj otvorilo je natječaj za stipendije Vlade Francuske Republike u akademskoj godini 2020/21.

Dodjeljuju se u trima različitim kategorijama.

U prvoj se kategoriji stipendira šest studenata za diplomski ili poslijediplomski studij svih znanstvenih područja u trajanju od 10 mjeseci.

Druga kategorija predviđena je za 10 studenata diplomskog ili poslijediplomskog studija, a radi se o usavršavanju u trajanju od jednog do tri mjeseca.

Posljednja, odnosno treća kategorija, omogućuje stipendiju za dvojni doktorat (zajedničko mentorstvo ili cotutelle) u trajanju od 5 mjeseci. Namijenjena je za 1 osobu.

U obzir će se uzimati i kvaliteta studijskoga plana, učinak mobilnosti i važnost boravka u Francuskoj za profesionalni razvoj kandidata, učinak mobilnosti na razvoj te jačanje suradnje između matične ustanove kandidata u Hrvatskoj i ustanove primateljice u Francuskoj. Uz akademsku izvrsnost potrebno je i izvrsno znanje stranoga jezika na kojemu se održava studij, odnosno stručno usavršavanje. Znanje francuskoga jezika je prednost, ali nije uvjet za dodjelu stipendije.

Rok za podnošenje prijava je 5. travnja 2020. godine. 

 

Više informacija o prijavama i programima pronađite na https://www.mobilnost.hr/hr/natjecaji/natjecaj-za-dodjelu-stipendija-vlade-francuske-republike-u-akademskoj-godini-2020-2021/


NOVOSTI

METAFORIČNA STANKA KAO UPOZORENJE, NE KRAJ!

Trenutno smo u situaciji u kojoj smo na neki način zarobljeni opasnošću koronavirusa, držimo se distance, osobito fizičke. No, emocionalno nikad nismo bili bliži jedni drugima. To je primijetila i Josipa Čović koja je napisala zanimljiv osvrt.


Ostani doma i piši tekst za HNK

HNK u Zagrebu objavio je natječaj za otkup neobjavljenog suvremenog dramskog teksta.


WELLBEING OF YOUTH WORKERS - pogledajte rezultate istraživanja

Tri organizacije sa sjedištem u Sjevernoj Makedoniji (Go Green Skopje), Njemačkoj (Natur Kultur e.V.) i Hrvatskoj (Ocean Znanja u Republici Hrvatskoj) sudjelovale su u strateškom partnerstvu Erasmus + K2 pod nazivom „Korak između“.


Gubimo jedan sastavani dio školovanja, a to je druženje – Intervju s maturanticom Petrom Bašić

Naša sugovornica je Petra Bašić, maturantica Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića. Uz to što je dobra učenica Petra djeluje i kao pomoćna administratorica u UR Institutu, a isto tako aktivna je članica Kluba mladih znanstvenika.


Grad Dubrovnik privremeno obustavlja financiranje programa udruga

Grad Dubrovnik nastavlja se prilagođavati novonastalim okolnostima i privremeno posluje vodeći se financiranjem nužnih i neophodnih troškova.