Ako imate 3D printer pomozite u izradi maski za liječnike i medicinske sestre

Autor: , 23-03-2020
Fotografirao: ZTK
Ako imate 3D printer pomozite u izradi maski za liječnike i medicinske sestre
I ti možeš pomoći ako imaš 3D printer.

 

Zajednica Tehničke Kulture Dubrovnik i njene članice su se već uključile u projekt 3D printanja okvira vizira za liječnike i medicinske sestre. 

Vizire su dizajnirali u Prusa Research 3D printers

 

3D printeri potrebni su kako bi se izrađivali okviri vizira, na koje se stavlja plastična savitljiva folija koja štiti samo lice. Pozivaju se sve tvrtke, pojedinci, zapravo svi koji posjeduju 3D printer da potpomognu ovu akciju kako bi naši medicinski djelatnici mogli raditi u sigurnijem okruženju.

Također, potrebne su elastične trake i same folije.

 

Akciju provodi Hrvatski studentski zbor, a Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku kao njihov član će se pobrinuti da osigura dovoljan broj vizira za Opću bolnicu Dubrovnik.


NOVOSTI

Stipendije programa Hubert H. Humphrey za akademsku godinu 2021./2022.

Znanstveno-stručno usavršavanje na sveučilištima u SAD-u namijenjeno je zainteresiranim kandidatima iz javnoga i privatnoga sektora koji zadovoljavaju uvjete natječaja.


Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20

Udruga Kultipraktik raspisala je natječaj za Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20, čija je svrha poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.


Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama

Ministarstvo kulture objavilo je 15. svibnja 2020. godine Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama.


Srednjoškolci okupite tim i smislite ideju godine

Započele su prijave timova za ovogodišnje online natjecanje "Ideja godine 2020". Okupi tim, prijavi ideju!


Zajednica tehničke kulture sa svojim udrugama pripremila sustav za online sjednicu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije s udrugama koje djeluju u njihovom sastavu, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku pripremili su sustav za podršku izvedbe online sjednica Gradskog vijeća.