Ako imate 3D printer pomozite u izradi maski za liječnike i medicinske sestre

Autor: , 23-03-2020
Fotografirao: ZTK
Ako imate 3D printer pomozite u izradi maski za liječnike i medicinske sestre
I ti možeš pomoći ako imaš 3D printer.

 

Zajednica Tehničke Kulture Dubrovnik i njene članice su se već uključile u projekt 3D printanja okvira vizira za liječnike i medicinske sestre. 

Vizire su dizajnirali u Prusa Research 3D printers

 

3D printeri potrebni su kako bi se izrađivali okviri vizira, na koje se stavlja plastična savitljiva folija koja štiti samo lice. Pozivaju se sve tvrtke, pojedinci, zapravo svi koji posjeduju 3D printer da potpomognu ovu akciju kako bi naši medicinski djelatnici mogli raditi u sigurnijem okruženju.

Također, potrebne su elastične trake i same folije.

 

Akciju provodi Hrvatski studentski zbor, a Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku kao njihov član će se pobrinuti da osigura dovoljan broj vizira za Opću bolnicu Dubrovnik.


NOVOSTI

METAFORIČNA STANKA KAO UPOZORENJE, NE KRAJ!

Trenutno smo u situaciji u kojoj smo na neki način zarobljeni opasnošću koronavirusa, držimo se distance, osobito fizičke. No, emocionalno nikad nismo bili bliži jedni drugima. To je primijetila i Josipa Čović koja je napisala zanimljiv osvrt.


Ostani doma i piši tekst za HNK

HNK u Zagrebu objavio je natječaj za otkup neobjavljenog suvremenog dramskog teksta.


WELLBEING OF YOUTH WORKERS - pogledajte rezultate istraživanja

Tri organizacije sa sjedištem u Sjevernoj Makedoniji (Go Green Skopje), Njemačkoj (Natur Kultur e.V.) i Hrvatskoj (Ocean Znanja u Republici Hrvatskoj) sudjelovale su u strateškom partnerstvu Erasmus + K2 pod nazivom „Korak između“.


Gubimo jedan sastavani dio školovanja, a to je druženje – Intervju s maturanticom Petrom Bašić

Naša sugovornica je Petra Bašić, maturantica Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića. Uz to što je dobra učenica Petra djeluje i kao pomoćna administratorica u UR Institutu, a isto tako aktivna je članica Kluba mladih znanstvenika.


Grad Dubrovnik privremeno obustavlja financiranje programa udruga

Grad Dubrovnik nastavlja se prilagođavati novonastalim okolnostima i privremeno posluje vodeći se financiranjem nužnih i neophodnih troškova.