Ostani doma i piši tekst za HNK

Autor: , 27-03-2020
Fotografirao: hnk
Ostani doma i piši tekst za HNK
HNK u Zagrebu objavio je natječaj za otkup neobjavljenog suvremenog dramskog teksta.

Natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta provodi se pod geslom: "Ostani doma i piši tekst za HNK". Prijavljeni tekst mora biti napisan na hrvatskom jeziku, ne smije biti ranije izveden, objavljivan niti prijavljivan na druge natječaje.

 

HNK u Zagrebu će otkupiti pobjednički tekst za 50 tisuća kuna. Otkup uključuje premijerno izvođenje dramskog teksta u izvedbi ansambla Drame HNK u Zagrebu, tijekom iduće kazališne sezone. Pobjednika natječaja odabrat će tročlani žiri.

Tekstovi se šalju mejlom na adresu: drama@hnk.hr. Natječaj je otvoren do 15. svibnja, a detalje možete pronaći na https://www.hnk.hr/hr/novosti/ostanite-doma-i-pi%C5%A1ite-tekst-za-hnk-u-zagrebu/


NOVOSTI

Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20

Udruga Kultipraktik raspisala je natječaj za Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20, čija je svrha poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.


Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama

Ministarstvo kulture objavilo je 15. svibnja 2020. godine Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama.


Srednjoškolci okupite tim i smislite ideju godine

Započele su prijave timova za ovogodišnje online natjecanje "Ideja godine 2020". Okupi tim, prijavi ideju!


Zajednica tehničke kulture sa svojim udrugama pripremila sustav za online sjednicu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije s udrugama koje djeluju u njihovom sastavu, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku pripremili su sustav za podršku izvedbe online sjednica Gradskog vijeća.


Prijavi svoj film na Dubrovnik Film Festival

Dubrovački filmski festival za djecu i mlade poziva mlade filmske redatelje, uzrasta do 20 godina, da prijave svoje filmove.