Hackathon DATA vs COVID-19; prijave još u tijeku

Autor: , 02-04-2020
Fotografirao: picture.alliance
Hackathon DATA vs COVID-19; prijave još u tijeku
Hackathon kreće 4. travnja, a cilj je pronaći solucije koje bi olakšale nošenje s aktualnom pandemijom.

Programeri kreću u borbu protiv koronavirusa i to na sasvim siguran način – sudjelovanjem u Data vs Corona Hackathonu koji će se održati 4. travnja 2020. godine. 

Hackathon će trajati jedan dan, a cilj je razviti informatička rješena, mobilne i web aplikacije te druge tehnološke solucije koje bi olakšale rad liječnika i zdravstvenih službi te trebale ubrzati potragu za cjepivom, olakšati komunikaciju važnih informacija ili bilo što drugo što bi pomoglo u borbi protiv virusa COVID-19.

Pozivaju se svi programeri, ali i oni koji će to tek postati da se odazovu u što većem broju i baš oni postanu dio heroja koji pomažu da pandemija prođe što brže i jednostavnije. Detalje možete pronaći na poveznici.


NOVOSTI

Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20

Udruga Kultipraktik raspisala je natječaj za Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20, čija je svrha poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.


Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama

Ministarstvo kulture objavilo je 15. svibnja 2020. godine Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama.


Srednjoškolci okupite tim i smislite ideju godine

Započele su prijave timova za ovogodišnje online natjecanje "Ideja godine 2020". Okupi tim, prijavi ideju!


Zajednica tehničke kulture sa svojim udrugama pripremila sustav za online sjednicu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije s udrugama koje djeluju u njihovom sastavu, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku pripremili su sustav za podršku izvedbe online sjednica Gradskog vijeća.


Prijavi svoj film na Dubrovnik Film Festival

Dubrovački filmski festival za djecu i mlade poziva mlade filmske redatelje, uzrasta do 20 godina, da prijave svoje filmove.