Hackathon DATA vs COVID-19; prijave još u tijeku

Autor: , 02-04-2020
Fotografirao: picture.alliance
Hackathon DATA vs COVID-19; prijave još u tijeku
Hackathon kreće 4. travnja, a cilj je pronaći solucije koje bi olakšale nošenje s aktualnom pandemijom.

Programeri kreću u borbu protiv koronavirusa i to na sasvim siguran način – sudjelovanjem u Data vs Corona Hackathonu koji će se održati 4. travnja 2020. godine. 

Hackathon će trajati jedan dan, a cilj je razviti informatička rješena, mobilne i web aplikacije te druge tehnološke solucije koje bi olakšale rad liječnika i zdravstvenih službi te trebale ubrzati potragu za cjepivom, olakšati komunikaciju važnih informacija ili bilo što drugo što bi pomoglo u borbi protiv virusa COVID-19.

Pozivaju se svi programeri, ali i oni koji će to tek postati da se odazovu u što većem broju i baš oni postanu dio heroja koji pomažu da pandemija prođe što brže i jednostavnije. Detalje možete pronaći na poveznici.


NOVOSTI

Uključite se u javno savjetovanje Europske unije o novom akcijskom planu za digitalno obrazovanje

Europska komisija je pokrenula javno savjetovanje na razini EU-a kako bi u novi akcijski plan za digitalno obrazovanje uključila iskustva u području obrazovanja i osposobljavanja stečena tijekom krize koju je uzrokovao koronavirus.


Prijavite se na međunarodno natjecanje za srednjoškolce iz STEM područja Brain Bee

Neuro_Nada naziv je studentske organizacije koja radi na sprječavanju stigmatizacije mentalnog zdravlja i promicanju javnog obrazovanja o neroznanosti, a koja trenutno radi na pokretanju natjecanja Brrain Bee


Centar za mlade Dubrovnik na Međunarodni dan mladih otvara svoja vrata

Otvorenje Centra za mlade Dubrovnik i obilježavanje Međunarodnog dana mladih uz prigodan program i radionice.


Hrvatska narodna banka traži studente za stručnu praksu

Hrvatska narodna banka radi potpore budućim, mladim stručnjacima u stjecanju praktičnih znanja i radnih iskustava raspisuje u 2020. godini natječaj za obavljanje studentske stručne prakse.