Expelliarmus dosada! JK Rowling lansirala stranicu ''Harry Potter at Home'' za djecu u samoizolaciji

Autor: , 02-04-2020
Fotografirao: cnn.com
Expelliarmus dosada! JK Rowling lansirala stranicu ''Harry Potter at Home'' za djecu u samoizolaciji
"Harry Potter kod kuće" okuplja brojne izvore povezane s ovom međunarodnom franšizom, uključujući besplatan pristup audio verziji prve knjige u seriji.

Autorica knjiga o Harryju Potteru, JK Rowling pokrenula je internetsku stranicu "Harry Potter at home" kako bi djeci pružila edukaciju i zabavu tijekom pandemije koronavirusa.

"Harry Potter kod kuće" okuplja brojne izvore povezane s ovom međunarodnom franšizom, uključujući besplatan pristup audio verziji prve knjige u seriji.


"Harry Potter i kamen mudraca" dodan je u Audible-ovu biblioteku besplatnih knjiga kao dio partnerstva s platformom, čineći ga odmah dostupnim na nekoliko različitih jezika i bez potrebe za pretplatu na uslugu audio knjiga u vlasništvu Amazona.

Ostale značajke stranice uključuju članke, zagonetke i video zapise, koje su objavili izdavači Bloomsbury i Scholastic.


"Roditeljima, nastavnicima i skrbnicima koji rade kako bi djecu zabavili i zainteresirali dok smo u samoizolaciji možda će trebati malo magije", rekla je Rowling u najavi.
"Već dvadeset godina Hogwarts je bijeg za sve - za čitatelje i obožavatelje, mlade i stare", dodali su također organizatori.

„Tijekom neobičnog vremena u kojem se trenutno nalazimo, želimo vam dobrodošlicu natrag u Hogwarts, gdje ćete naći prijateljski odmak od svega za vas i vaše obitelji”. Pandemija coronavirusa zatvorila je škole i radna mjesta i zatvorila stotine milijuna ljudi širom svijeta u svoje domove, što je dovelo do porasta upotrebe interneta i povećanog zanimanja za brojne mrežne alate.

Rowling je već ranije najavila kako je opustila dozvole autorskom pravu oko serije „Harryja Pottera”, čime je dozvolila nastavnicima postavljati video snimke čitanja ulomaka iz knjiga za njihove učenike.


NOVOSTI

Uključite se u javno savjetovanje Europske unije o novom akcijskom planu za digitalno obrazovanje

Europska komisija je pokrenula javno savjetovanje na razini EU-a kako bi u novi akcijski plan za digitalno obrazovanje uključila iskustva u području obrazovanja i osposobljavanja stečena tijekom krize koju je uzrokovao koronavirus.


Prijavite se na međunarodno natjecanje za srednjoškolce iz STEM područja Brain Bee

Neuro_Nada naziv je studentske organizacije koja radi na sprječavanju stigmatizacije mentalnog zdravlja i promicanju javnog obrazovanja o neroznanosti, a koja trenutno radi na pokretanju natjecanja Brrain Bee


Centar za mlade Dubrovnik na Međunarodni dan mladih otvara svoja vrata

Otvorenje Centra za mlade Dubrovnik i obilježavanje Međunarodnog dana mladih uz prigodan program i radionice.


Hrvatska narodna banka traži studente za stručnu praksu

Hrvatska narodna banka radi potpore budućim, mladim stručnjacima u stjecanju praktičnih znanja i radnih iskustava raspisuje u 2020. godini natječaj za obavljanje studentske stručne prakse.