Expelliarmus dosada! JK Rowling lansirala stranicu ''Harry Potter at Home'' za djecu u samoizolaciji

Autor: , 02-04-2020
Fotografirao: cnn.com
Expelliarmus dosada! JK Rowling lansirala stranicu ''Harry Potter at Home'' za djecu u samoizolaciji
"Harry Potter kod kuće" okuplja brojne izvore povezane s ovom međunarodnom franšizom, uključujući besplatan pristup audio verziji prve knjige u seriji.

Autorica knjiga o Harryju Potteru, JK Rowling pokrenula je internetsku stranicu "Harry Potter at home" kako bi djeci pružila edukaciju i zabavu tijekom pandemije koronavirusa.

"Harry Potter kod kuće" okuplja brojne izvore povezane s ovom međunarodnom franšizom, uključujući besplatan pristup audio verziji prve knjige u seriji.


"Harry Potter i kamen mudraca" dodan je u Audible-ovu biblioteku besplatnih knjiga kao dio partnerstva s platformom, čineći ga odmah dostupnim na nekoliko različitih jezika i bez potrebe za pretplatu na uslugu audio knjiga u vlasništvu Amazona.

Ostale značajke stranice uključuju članke, zagonetke i video zapise, koje su objavili izdavači Bloomsbury i Scholastic.


"Roditeljima, nastavnicima i skrbnicima koji rade kako bi djecu zabavili i zainteresirali dok smo u samoizolaciji možda će trebati malo magije", rekla je Rowling u najavi.
"Već dvadeset godina Hogwarts je bijeg za sve - za čitatelje i obožavatelje, mlade i stare", dodali su također organizatori.

„Tijekom neobičnog vremena u kojem se trenutno nalazimo, želimo vam dobrodošlicu natrag u Hogwarts, gdje ćete naći prijateljski odmak od svega za vas i vaše obitelji”. Pandemija coronavirusa zatvorila je škole i radna mjesta i zatvorila stotine milijuna ljudi širom svijeta u svoje domove, što je dovelo do porasta upotrebe interneta i povećanog zanimanja za brojne mrežne alate.

Rowling je već ranije najavila kako je opustila dozvole autorskom pravu oko serije „Harryja Pottera”, čime je dozvolila nastavnicima postavljati video snimke čitanja ulomaka iz knjiga za njihove učenike.


NOVOSTI

Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20

Udruga Kultipraktik raspisala je natječaj za Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20, čija je svrha poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.


Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama

Ministarstvo kulture objavilo je 15. svibnja 2020. godine Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama.


Srednjoškolci okupite tim i smislite ideju godine

Započele su prijave timova za ovogodišnje online natjecanje "Ideja godine 2020". Okupi tim, prijavi ideju!


Zajednica tehničke kulture sa svojim udrugama pripremila sustav za online sjednicu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije s udrugama koje djeluju u njihovom sastavu, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku pripremili su sustav za podršku izvedbe online sjednica Gradskog vijeća.


Prijavi svoj film na Dubrovnik Film Festival

Dubrovački filmski festival za djecu i mlade poziva mlade filmske redatelje, uzrasta do 20 godina, da prijave svoje filmove.