Online program Centra za mlade je iza virtualnog ugla!

06-04-2020
Online program Centra za mlade je iza virtualnog ugla!
Prenosimo u cijelosti objavu Centra za mlade Dubrovnik.

"Još malo i krećemo! Online program Centra za mlade je iza virtualnog ugla!

Centar za mlade Dubrovnik svjestan je situacije s koronavirusom, kao i većina stanovništva te se pridržava smjernica Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu. Iako stojimo doma ipak radimo punom parom. Kao što smo obećali prije par dana, ovog tjedna započet će online program kroz koji ćemo našim mladim sugrađanima ponuditi aktualne, zabavne i interaktivne sadržaje. Sve će biti dostupno putem naše Facebook i Instagram stranice, YouTube kanala i web stranice Informadura.

Kratko ćemo vam nabrojati što vas sve očekuje.

UR Institute donosi online STEAM radionice “Kako pronaći znanstveno validne informacije o koroni?”, “Uvod u virologiju – Prijete li nam gori virusi od korone?”, “Science + Art caffe” – virtualni okrugli stol.

Udruga Bonsai jednom tjedno će vam osigurati “Antistress korona kavu”, a predstavit će I primjere dobre prakse aktivnog uključivanja mladih u rad zajednice u Hrvatskoj.

Udruga Luža producirat će video serijal “Informatika za početnike”, “Logika u doba koronavirusa” (prikladna za učenike 3. razreda srednje škole) te PowerPoint prezentacije na temu iz bioetike u format sličnom kao Pecha Kucha.

Psihološko savjetovalište koje vodi profesorica psihologije Suada Salčić i Informadur - Informativni centar za mlade grada Dubrovnika i dalje je dostupno za dogovaranje telefonskog savjetovanja putem maila savjetovalište@informadur.com. Pod njenim mentorstvom djeluje i Klub mladih psihologa čiji će članovi također ponuditi raznorazne sadržaje.

Centar za karijere mladih Dubrovnik i Udruga za kreativno održivi razvoj i konkurentnost KORAK potrudi će se olakšati život mladi poduzetnicima u ovo za gospodarstvo zahtjevno vrijeme.

Sadržajima će se pridružiti i Ljetna Škola Filma Šipan s udrugom Luža koja već ima bogatu filmsku zalihu nastalu od mladih i kreativnih filmaša.

Zajednica Tehničke Kulture Dubrovnik i RC MODELI DUBROVNIK će nas redovito obavještavati kako napreduje 3D printanje vizira koji su neophodni za siguran rad zdravstvenih djelatnika. Malo je reći kako smo ponosni na svih njih. 🤗🌞

Vjerujemo da vam se sviđa naša ponuda i kako ćete uspjeti pronaći nešto za sebe.

I dalje smo otvoreni za sve prijedloge, bili oni edukacijskog ili zabavnog smjera, poput kvizova. Podijelite s nama što mislite, javite nam se u inbox ili na czm.dubrovnik@gmail.com.

Dobro došli u našu virtualnu zajednicu 😀🤩👍❤️"


NOVOSTI

Uključite se u javno savjetovanje Europske unije o novom akcijskom planu za digitalno obrazovanje

Europska komisija je pokrenula javno savjetovanje na razini EU-a kako bi u novi akcijski plan za digitalno obrazovanje uključila iskustva u području obrazovanja i osposobljavanja stečena tijekom krize koju je uzrokovao koronavirus.


Prijavite se na međunarodno natjecanje za srednjoškolce iz STEM područja Brain Bee

Neuro_Nada naziv je studentske organizacije koja radi na sprječavanju stigmatizacije mentalnog zdravlja i promicanju javnog obrazovanja o neroznanosti, a koja trenutno radi na pokretanju natjecanja Brrain Bee


Centar za mlade Dubrovnik na Međunarodni dan mladih otvara svoja vrata

Otvorenje Centra za mlade Dubrovnik i obilježavanje Međunarodnog dana mladih uz prigodan program i radionice.


Hrvatska narodna banka traži studente za stručnu praksu

Hrvatska narodna banka radi potpore budućim, mladim stručnjacima u stjecanju praktičnih znanja i radnih iskustava raspisuje u 2020. godini natječaj za obavljanje studentske stručne prakse.