Online program Centra za mlade je iza virtualnog ugla!

06-04-2020
Online program Centra za mlade je iza virtualnog ugla!
Prenosimo u cijelosti objavu Centra za mlade Dubrovnik.

"Još malo i krećemo! Online program Centra za mlade je iza virtualnog ugla!

Centar za mlade Dubrovnik svjestan je situacije s koronavirusom, kao i većina stanovništva te se pridržava smjernica Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu. Iako stojimo doma ipak radimo punom parom. Kao što smo obećali prije par dana, ovog tjedna započet će online program kroz koji ćemo našim mladim sugrađanima ponuditi aktualne, zabavne i interaktivne sadržaje. Sve će biti dostupno putem naše Facebook i Instagram stranice, YouTube kanala i web stranice Informadura.

Kratko ćemo vam nabrojati što vas sve očekuje.

UR Institute donosi online STEAM radionice “Kako pronaći znanstveno validne informacije o koroni?”, “Uvod u virologiju – Prijete li nam gori virusi od korone?”, “Science + Art caffe” – virtualni okrugli stol.

Udruga Bonsai jednom tjedno će vam osigurati “Antistress korona kavu”, a predstavit će I primjere dobre prakse aktivnog uključivanja mladih u rad zajednice u Hrvatskoj.

Udruga Luža producirat će video serijal “Informatika za početnike”, “Logika u doba koronavirusa” (prikladna za učenike 3. razreda srednje škole) te PowerPoint prezentacije na temu iz bioetike u format sličnom kao Pecha Kucha.

Psihološko savjetovalište koje vodi profesorica psihologije Suada Salčić i Informadur - Informativni centar za mlade grada Dubrovnika i dalje je dostupno za dogovaranje telefonskog savjetovanja putem maila savjetovalište@informadur.com. Pod njenim mentorstvom djeluje i Klub mladih psihologa čiji će članovi također ponuditi raznorazne sadržaje.

Centar za karijere mladih Dubrovnik i Udruga za kreativno održivi razvoj i konkurentnost KORAK potrudi će se olakšati život mladi poduzetnicima u ovo za gospodarstvo zahtjevno vrijeme.

Sadržajima će se pridružiti i Ljetna Škola Filma Šipan s udrugom Luža koja već ima bogatu filmsku zalihu nastalu od mladih i kreativnih filmaša.

Zajednica Tehničke Kulture Dubrovnik i RC MODELI DUBROVNIK će nas redovito obavještavati kako napreduje 3D printanje vizira koji su neophodni za siguran rad zdravstvenih djelatnika. Malo je reći kako smo ponosni na svih njih. 🤗🌞

Vjerujemo da vam se sviđa naša ponuda i kako ćete uspjeti pronaći nešto za sebe.

I dalje smo otvoreni za sve prijedloge, bili oni edukacijskog ili zabavnog smjera, poput kvizova. Podijelite s nama što mislite, javite nam se u inbox ili na czm.dubrovnik@gmail.com.

Dobro došli u našu virtualnu zajednicu 😀🤩👍❤️"


NOVOSTI

Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20

Udruga Kultipraktik raspisala je natječaj za Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20, čija je svrha poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.


Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama

Ministarstvo kulture objavilo je 15. svibnja 2020. godine Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama.


Srednjoškolci okupite tim i smislite ideju godine

Započele su prijave timova za ovogodišnje online natjecanje "Ideja godine 2020". Okupi tim, prijavi ideju!


Zajednica tehničke kulture sa svojim udrugama pripremila sustav za online sjednicu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije s udrugama koje djeluju u njihovom sastavu, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku pripremili su sustav za podršku izvedbe online sjednica Gradskog vijeća.


Prijavi svoj film na Dubrovnik Film Festival

Dubrovački filmski festival za djecu i mlade poziva mlade filmske redatelje, uzrasta do 20 godina, da prijave svoje filmove.