Raspisan natječaj za financiranje projekata hrvatskih i njemačkih znanstvenika; prijaviti se mogu i studenti

Autor: , 14-04-2020
Fotografirao: https://www.gutmicrobiotaforhealth.com
Raspisan natječaj za financiranje projekata hrvatskih i njemačkih znanstvenika; prijaviti se mogu i studenti
U tijeku je natječaj za projekt koji financiraju Hrvatska i Njemačka, a kojim se potiče suradnja hrvatskih i njemačkih znanstvenika te zajednički rad na projektima.

U tijeku su prijave za natječaj za razmjenu sudionika u projektima između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke 2021. – 2022. Cilj je natječaja pojačavanje suradnje između hrvatskih i njemačkih istraživača te poticanje mobilnosti, s naglaskom na usavršavanju i specijalizaciji mladih stručnjaka.

Namijenjen je znanstvenicima, nastavnicima na visokim učilištima, ali i mladim znanstvenicima, odnosno studentima diplomskih, poslijediplomskih i doktorskih studija te asistentima i doktorandima.

Preduvjet za prijavu jest dogovoren konkretan zajednički projekt visoke kvalitete na kojemu partneri iz dviju zemalja namjeravaju raditi zajednički i komplementarno. Prijava s hrvatske strane može se uzeti u obzir samo ako postoji paralelna prijava njemačkoga partnera. Pritom treba jasno prikazati koje konkretne zadaće preuzima hrvatska, a koje njemačka strana. Osnovno financiranje projekta treba biti osigurano na obje strane.

Početak suradnje bio bi 1. siječnja sljedeće godine, a rok za prijavu jest 30. lipnja 2020. godine. Više o samom natječaju i uvjetima prijave možete pronaći na poveznici.


NOVOSTI

Uključite se u javno savjetovanje Europske unije o novom akcijskom planu za digitalno obrazovanje

Europska komisija je pokrenula javno savjetovanje na razini EU-a kako bi u novi akcijski plan za digitalno obrazovanje uključila iskustva u području obrazovanja i osposobljavanja stečena tijekom krize koju je uzrokovao koronavirus.


Prijavite se na međunarodno natjecanje za srednjoškolce iz STEM područja Brain Bee

Neuro_Nada naziv je studentske organizacije koja radi na sprječavanju stigmatizacije mentalnog zdravlja i promicanju javnog obrazovanja o neroznanosti, a koja trenutno radi na pokretanju natjecanja Brrain Bee


Centar za mlade Dubrovnik na Međunarodni dan mladih otvara svoja vrata

Otvorenje Centra za mlade Dubrovnik i obilježavanje Međunarodnog dana mladih uz prigodan program i radionice.


Hrvatska narodna banka traži studente za stručnu praksu

Hrvatska narodna banka radi potpore budućim, mladim stručnjacima u stjecanju praktičnih znanja i radnih iskustava raspisuje u 2020. godini natječaj za obavljanje studentske stručne prakse.