Raspisan natječaj za financiranje projekata hrvatskih i njemačkih znanstvenika; prijaviti se mogu i studenti

Autor: , 14-04-2020
Fotografirao: https://www.gutmicrobiotaforhealth.com
Raspisan natječaj za financiranje projekata hrvatskih i njemačkih znanstvenika; prijaviti se mogu i studenti
U tijeku je natječaj za projekt koji financiraju Hrvatska i Njemačka, a kojim se potiče suradnja hrvatskih i njemačkih znanstvenika te zajednički rad na projektima.

U tijeku su prijave za natječaj za razmjenu sudionika u projektima između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke 2021. – 2022. Cilj je natječaja pojačavanje suradnje između hrvatskih i njemačkih istraživača te poticanje mobilnosti, s naglaskom na usavršavanju i specijalizaciji mladih stručnjaka.

Namijenjen je znanstvenicima, nastavnicima na visokim učilištima, ali i mladim znanstvenicima, odnosno studentima diplomskih, poslijediplomskih i doktorskih studija te asistentima i doktorandima.

Preduvjet za prijavu jest dogovoren konkretan zajednički projekt visoke kvalitete na kojemu partneri iz dviju zemalja namjeravaju raditi zajednički i komplementarno. Prijava s hrvatske strane može se uzeti u obzir samo ako postoji paralelna prijava njemačkoga partnera. Pritom treba jasno prikazati koje konkretne zadaće preuzima hrvatska, a koje njemačka strana. Osnovno financiranje projekta treba biti osigurano na obje strane.

Početak suradnje bio bi 1. siječnja sljedeće godine, a rok za prijavu jest 30. lipnja 2020. godine. Više o samom natječaju i uvjetima prijave možete pronaći na poveznici.


NOVOSTI

Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20

Udruga Kultipraktik raspisala je natječaj za Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20, čija je svrha poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.


Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama

Ministarstvo kulture objavilo je 15. svibnja 2020. godine Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama.


Srednjoškolci okupite tim i smislite ideju godine

Započele su prijave timova za ovogodišnje online natjecanje "Ideja godine 2020". Okupi tim, prijavi ideju!


Zajednica tehničke kulture sa svojim udrugama pripremila sustav za online sjednicu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije s udrugama koje djeluju u njihovom sastavu, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku pripremili su sustav za podršku izvedbe online sjednica Gradskog vijeća.


Prijavi svoj film na Dubrovnik Film Festival

Dubrovački filmski festival za djecu i mlade poziva mlade filmske redatelje, uzrasta do 20 godina, da prijave svoje filmove.