Isprintano i sastavljeno preko 3000 zaštitnih vizira za medicinsko osoblje

Autor: , 17-04-2020
Fotografirao: informadur
Isprintano i sastavljeno preko 3000 zaštitnih vizira za medicinsko osoblje
Udruge koje ovih dana neumorno 3D printaju objavile su kako se isprintalo i sastavilo preko 3000 tisuće zaštitnih vizira za medicinsko osoblje.

Za isprintane nosače za zaštitne vizire zaslužni su: Robot Hand MadeUdruga RC Modela DubrovnikLARIAT-Laboratory for intelligent autonomous systemsZajednica Tehničke Kulture DubrovnikMaritimo FishingInformatički klub FuturaDubrovačka baštinaUdruga Mladih Nova - Ploče...

Zaštitni viziri isporučeni su diljem Dubrovačko-neretvanske županije, a dio je otišao i u druge županije.

Osim zaštitnih vizira proteklih dana printale su se i kopče za fiksiranje maske od respiratora na lice za Opća bolnica Dubrovnik

Koordinator za Dubrovačko-neretvansku županiju je Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku, a za Hrvatsku Hrvatski studentski zbor


Osim volontera koji printaju, u akciji sudjeluju studenti, profesori i građani koji pomažu u sastavljanju zaštitnih vizira.

 


NOVOSTI

Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20

Udruga Kultipraktik raspisala je natječaj za Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20, čija je svrha poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.


Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama

Ministarstvo kulture objavilo je 15. svibnja 2020. godine Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama.


Srednjoškolci okupite tim i smislite ideju godine

Započele su prijave timova za ovogodišnje online natjecanje "Ideja godine 2020". Okupi tim, prijavi ideju!


Zajednica tehničke kulture sa svojim udrugama pripremila sustav za online sjednicu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije s udrugama koje djeluju u njihovom sastavu, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku pripremili su sustav za podršku izvedbe online sjednica Gradskog vijeća.


Prijavi svoj film na Dubrovnik Film Festival

Dubrovački filmski festival za djecu i mlade poziva mlade filmske redatelje, uzrasta do 20 godina, da prijave svoje filmove.