Svojim glasom podržite hvalevrijedne projekte!

24-04-2020
Svojim glasom podržite hvalevrijedne projekte!
Ove godine nagrada SozialMarie – Prize for Social Innovation dodjeljuje se po 16. put: i ovog 1.5. nagradu će dobiti 15 izvanrednih društvenih inovacija. Među gotovo 300 prijavljenih projekata stručni žiri nominirao je njih 34, uključujući Hrvats

 

Nominacije za SozialMarie 2020 naći ćete na www.sozialmarie.org/hr/projects.

Ovogodišnji se projekti ponajviše hvataju u koštac s problemima iz područja obrazovanja, društvenih različitosti te socijalne i zdravstvene skrbi. Nadamo se da vam ovi projekti mogu poslužiti i kao inspiracija.

Petnaest najboljih projekata će primiti nagraditi i pojedinačno predstaviti pri javnoj dodjeli nagrada koja se upriličuje prvog svibnja u ORF RadioKulturhausu u Beču. Prve tri nagrade imaju vrijednost 15000, 10000 i 5000 eura, a daljnjih dvanaest nagrada dodjeljuje se u vrijednosti od 2000 eura.

Povrh toga, prilikom dodjele nagrada odabrani će mentori preuzeti aktivno mentorstvo nad jednim od nominiranih projekata, koji će zatim na različite načine podržati kroz sljedeću godinu.

 

Ove godine po prvi puta raspisuje se i međunarodnu Nagradu publike. Početkom travnja međunarodna publika putem online glasanja određuje koji od nominiranih projekata dobiva financijsku potporu u vrijednosti od 1000 eura, koju može iskoristiti u edukacijske svrhe i u svrhu daljnjeg razvoja projekta. Nagrada publike dodjeljuje se neovisno o 15 nagrada o kojima odlučuje stručni žiri.


NOVOSTI

Uključite se u javno savjetovanje Europske unije o novom akcijskom planu za digitalno obrazovanje

Europska komisija je pokrenula javno savjetovanje na razini EU-a kako bi u novi akcijski plan za digitalno obrazovanje uključila iskustva u području obrazovanja i osposobljavanja stečena tijekom krize koju je uzrokovao koronavirus.


Prijavite se na međunarodno natjecanje za srednjoškolce iz STEM područja Brain Bee

Neuro_Nada naziv je studentske organizacije koja radi na sprječavanju stigmatizacije mentalnog zdravlja i promicanju javnog obrazovanja o neroznanosti, a koja trenutno radi na pokretanju natjecanja Brrain Bee


Centar za mlade Dubrovnik na Međunarodni dan mladih otvara svoja vrata

Otvorenje Centra za mlade Dubrovnik i obilježavanje Međunarodnog dana mladih uz prigodan program i radionice.


Hrvatska narodna banka traži studente za stručnu praksu

Hrvatska narodna banka radi potpore budućim, mladim stručnjacima u stjecanju praktičnih znanja i radnih iskustava raspisuje u 2020. godini natječaj za obavljanje studentske stručne prakse.