Svojim glasom podržite hvalevrijedne projekte!

24-04-2020
Svojim glasom podržite hvalevrijedne projekte!
Ove godine nagrada SozialMarie – Prize for Social Innovation dodjeljuje se po 16. put: i ovog 1.5. nagradu će dobiti 15 izvanrednih društvenih inovacija. Među gotovo 300 prijavljenih projekata stručni žiri nominirao je njih 34, uključujući Hrvats

 

Nominacije za SozialMarie 2020 naći ćete na www.sozialmarie.org/hr/projects.

Ovogodišnji se projekti ponajviše hvataju u koštac s problemima iz područja obrazovanja, društvenih različitosti te socijalne i zdravstvene skrbi. Nadamo se da vam ovi projekti mogu poslužiti i kao inspiracija.

Petnaest najboljih projekata će primiti nagraditi i pojedinačno predstaviti pri javnoj dodjeli nagrada koja se upriličuje prvog svibnja u ORF RadioKulturhausu u Beču. Prve tri nagrade imaju vrijednost 15000, 10000 i 5000 eura, a daljnjih dvanaest nagrada dodjeljuje se u vrijednosti od 2000 eura.

Povrh toga, prilikom dodjele nagrada odabrani će mentori preuzeti aktivno mentorstvo nad jednim od nominiranih projekata, koji će zatim na različite načine podržati kroz sljedeću godinu.

 

Ove godine po prvi puta raspisuje se i međunarodnu Nagradu publike. Početkom travnja međunarodna publika putem online glasanja određuje koji od nominiranih projekata dobiva financijsku potporu u vrijednosti od 1000 eura, koju može iskoristiti u edukacijske svrhe i u svrhu daljnjeg razvoja projekta. Nagrada publike dodjeljuje se neovisno o 15 nagrada o kojima odlučuje stručni žiri.


NOVOSTI

Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20

Udruga Kultipraktik raspisala je natječaj za Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20, čija je svrha poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.


Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama

Ministarstvo kulture objavilo je 15. svibnja 2020. godine Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama.


Srednjoškolci okupite tim i smislite ideju godine

Započele su prijave timova za ovogodišnje online natjecanje "Ideja godine 2020". Okupi tim, prijavi ideju!


Zajednica tehničke kulture sa svojim udrugama pripremila sustav za online sjednicu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije s udrugama koje djeluju u njihovom sastavu, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku pripremili su sustav za podršku izvedbe online sjednica Gradskog vijeća.


Prijavi svoj film na Dubrovnik Film Festival

Dubrovački filmski festival za djecu i mlade poziva mlade filmske redatelje, uzrasta do 20 godina, da prijave svoje filmove.