Besplatan tečaj na Yale sveučilištu o sreći

Autor: , 28-04-2020
Fotografirao: StockSnap
Besplatan tečaj na Yale sveučilištu o sreći
Od proljeća 2018. godine kolegij Psychology and the Good Life na američkom sveučilištu Yale izaziva oduševljenje među studentima.

Pokrenula ga je profesorica psihologije Laurie Santos. Njegova je glavna tema SREĆA, a cilj mu je povezati teorijska znanja iz psihologije sa stvarnim situacijama u kojima se ljudi nalaze i u kojima mogu primijeniti znanja iz pozitivne psihologije.

Kolegij je postao toliko poznat da ga je slušao svaki četvrti student Yalea. Upravo zbog velikog uspjeha i pohvala od studenata, profesorica Santos ga je u suradnji sa Sveučilištem ponudila kao besplatan online tečaj pod nazivom The Science of Well-Being. Dostupan je na platformi Coursera.

Ondje ističu kako će polaznici tečaja naučiti kako biti sretniji i kako razviti produktivne navike. Profesorica Santos otkrit će polaznicima zablude vezane uz pojam sreće, zašto imamo loša očekivanja, kako ih prevladati, što nas uistinu čini sretnima i kako naučeno primijeniti u praksi.

Trajanje tečaja procjenjuje se na 19 sati, a preporučuje se rad od pet sati tjedno, dok si raspored i rokove svaki polaznik prilagođava prema vlastitim potrebama. Osim na engleskom jeziku, tečaj možete pratiti i na španjolskom. Idealno je ovo vrijeme upravo za učenje i rad na sebi te pristup sadržajima koji prije nisu bili svima dostupni.


NOVOSTI

Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20

Udruga Kultipraktik raspisala je natječaj za Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20, čija je svrha poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.


Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama

Ministarstvo kulture objavilo je 15. svibnja 2020. godine Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama.


Srednjoškolci okupite tim i smislite ideju godine

Započele su prijave timova za ovogodišnje online natjecanje "Ideja godine 2020". Okupi tim, prijavi ideju!


Zajednica tehničke kulture sa svojim udrugama pripremila sustav za online sjednicu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije s udrugama koje djeluju u njihovom sastavu, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku pripremili su sustav za podršku izvedbe online sjednica Gradskog vijeća.


Prijavi svoj film na Dubrovnik Film Festival

Dubrovački filmski festival za djecu i mlade poziva mlade filmske redatelje, uzrasta do 20 godina, da prijave svoje filmove.