Besplatan tečaj na Yale sveučilištu o sreći

Autor: , 28-04-2020
Fotografirao: StockSnap
Besplatan tečaj na Yale sveučilištu o sreći
Od proljeća 2018. godine kolegij Psychology and the Good Life na američkom sveučilištu Yale izaziva oduševljenje među studentima.

Pokrenula ga je profesorica psihologije Laurie Santos. Njegova je glavna tema SREĆA, a cilj mu je povezati teorijska znanja iz psihologije sa stvarnim situacijama u kojima se ljudi nalaze i u kojima mogu primijeniti znanja iz pozitivne psihologije.

Kolegij je postao toliko poznat da ga je slušao svaki četvrti student Yalea. Upravo zbog velikog uspjeha i pohvala od studenata, profesorica Santos ga je u suradnji sa Sveučilištem ponudila kao besplatan online tečaj pod nazivom The Science of Well-Being. Dostupan je na platformi Coursera.

Ondje ističu kako će polaznici tečaja naučiti kako biti sretniji i kako razviti produktivne navike. Profesorica Santos otkrit će polaznicima zablude vezane uz pojam sreće, zašto imamo loša očekivanja, kako ih prevladati, što nas uistinu čini sretnima i kako naučeno primijeniti u praksi.

Trajanje tečaja procjenjuje se na 19 sati, a preporučuje se rad od pet sati tjedno, dok si raspored i rokove svaki polaznik prilagođava prema vlastitim potrebama. Osim na engleskom jeziku, tečaj možete pratiti i na španjolskom. Idealno je ovo vrijeme upravo za učenje i rad na sebi te pristup sadržajima koji prije nisu bili svima dostupni.


NOVOSTI

Uključite se u javno savjetovanje Europske unije o novom akcijskom planu za digitalno obrazovanje

Europska komisija je pokrenula javno savjetovanje na razini EU-a kako bi u novi akcijski plan za digitalno obrazovanje uključila iskustva u području obrazovanja i osposobljavanja stečena tijekom krize koju je uzrokovao koronavirus.


Prijavite se na međunarodno natjecanje za srednjoškolce iz STEM područja Brain Bee

Neuro_Nada naziv je studentske organizacije koja radi na sprječavanju stigmatizacije mentalnog zdravlja i promicanju javnog obrazovanja o neroznanosti, a koja trenutno radi na pokretanju natjecanja Brrain Bee


Centar za mlade Dubrovnik na Međunarodni dan mladih otvara svoja vrata

Otvorenje Centra za mlade Dubrovnik i obilježavanje Međunarodnog dana mladih uz prigodan program i radionice.


Hrvatska narodna banka traži studente za stručnu praksu

Hrvatska narodna banka radi potpore budućim, mladim stručnjacima u stjecanju praktičnih znanja i radnih iskustava raspisuje u 2020. godini natječaj za obavljanje studentske stručne prakse.