Foto natječaj: The Plastic Waste Partnership

01-05-2020
Foto natječaj: The Plastic Waste Partnership
Onečišćenje okoliša plastičnim otpadom jedan je od najvećih globalnih izazova. Kako bi se podigla svijest javnosti o ovoj izuzetno važnoj temi raspisan je foto natječaj .

Natječajem se traži fotografiju koja na najbolji način tematizira problem plastičnog otpada te potaknuti promišljanje o mogućim rješenjima, dosadašnjem napretku, kao i izazovima i mogućnostima za daljnje djelovanje.

Natječaj je raspisalo Partnerstvo o plastičnom otpadu koje je osnovano u svibnju 2019. godine na zadnjoj Konferenciji stranaka Baselske konvencije. Svrha Partnerstva je potaknuti poslovni sektor, vlade, akademsku zajednicu te civilno društvo na poboljšanje i promociju okolišu prihvatljivog gospodarenja plastičnim otpadom na globalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini kao i prevenirati i smanjiti nastajanje takvog otpada.

Pobjedničke fotografije koristit će se za izradu 18-mjesečnog kalendara koji će se podijeliti sudionicima Baselske, Rotterdamske i Stockholmske konferencije 2021. Oni će također biti izloženi na izložbi koja je organizirana tijekom konferencija, kao i na izložbi u Ženevi, organiziranoj u suradnji s Gradom Ženeva. Također će se biti cijeli niz uzbudljivih nagrada.

Nagrade će biti dodijeljene u tri kategorije: dvije se odnose na odrasle osobe – amater i profesionalac, a treća je namijenjena djeci, odnosno osobama mlađima od 18 godina.

Fotografije moraju biti u JPEG formatu veličine minimalno 1.5 MB, a prihvatljive su i u crno-bijeloj varijanti i u boji.

Ostale detalje natječaja pronađite na poveznici.


NOVOSTI

Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20

Udruga Kultipraktik raspisala je natječaj za Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20, čija je svrha poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.


Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama

Ministarstvo kulture objavilo je 15. svibnja 2020. godine Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama.


Srednjoškolci okupite tim i smislite ideju godine

Započele su prijave timova za ovogodišnje online natjecanje "Ideja godine 2020". Okupi tim, prijavi ideju!


Zajednica tehničke kulture sa svojim udrugama pripremila sustav za online sjednicu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije s udrugama koje djeluju u njihovom sastavu, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku pripremili su sustav za podršku izvedbe online sjednica Gradskog vijeća.


Prijavi svoj film na Dubrovnik Film Festival

Dubrovački filmski festival za djecu i mlade poziva mlade filmske redatelje, uzrasta do 20 godina, da prijave svoje filmove.