Foto natječaj: The Plastic Waste Partnership

01-05-2020
Foto natječaj: The Plastic Waste Partnership
Onečišćenje okoliša plastičnim otpadom jedan je od najvećih globalnih izazova. Kako bi se podigla svijest javnosti o ovoj izuzetno važnoj temi raspisan je foto natječaj .

Natječajem se traži fotografiju koja na najbolji način tematizira problem plastičnog otpada te potaknuti promišljanje o mogućim rješenjima, dosadašnjem napretku, kao i izazovima i mogućnostima za daljnje djelovanje.

Natječaj je raspisalo Partnerstvo o plastičnom otpadu koje je osnovano u svibnju 2019. godine na zadnjoj Konferenciji stranaka Baselske konvencije. Svrha Partnerstva je potaknuti poslovni sektor, vlade, akademsku zajednicu te civilno društvo na poboljšanje i promociju okolišu prihvatljivog gospodarenja plastičnim otpadom na globalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini kao i prevenirati i smanjiti nastajanje takvog otpada.

Pobjedničke fotografije koristit će se za izradu 18-mjesečnog kalendara koji će se podijeliti sudionicima Baselske, Rotterdamske i Stockholmske konferencije 2021. Oni će također biti izloženi na izložbi koja je organizirana tijekom konferencija, kao i na izložbi u Ženevi, organiziranoj u suradnji s Gradom Ženeva. Također će se biti cijeli niz uzbudljivih nagrada.

Nagrade će biti dodijeljene u tri kategorije: dvije se odnose na odrasle osobe – amater i profesionalac, a treća je namijenjena djeci, odnosno osobama mlađima od 18 godina.

Fotografije moraju biti u JPEG formatu veličine minimalno 1.5 MB, a prihvatljive su i u crno-bijeloj varijanti i u boji.

Ostale detalje natječaja pronađite na poveznici.


NOVOSTI

Uključite se u javno savjetovanje Europske unije o novom akcijskom planu za digitalno obrazovanje

Europska komisija je pokrenula javno savjetovanje na razini EU-a kako bi u novi akcijski plan za digitalno obrazovanje uključila iskustva u području obrazovanja i osposobljavanja stečena tijekom krize koju je uzrokovao koronavirus.


Prijavite se na međunarodno natjecanje za srednjoškolce iz STEM područja Brain Bee

Neuro_Nada naziv je studentske organizacije koja radi na sprječavanju stigmatizacije mentalnog zdravlja i promicanju javnog obrazovanja o neroznanosti, a koja trenutno radi na pokretanju natjecanja Brrain Bee


Centar za mlade Dubrovnik na Međunarodni dan mladih otvara svoja vrata

Otvorenje Centra za mlade Dubrovnik i obilježavanje Međunarodnog dana mladih uz prigodan program i radionice.


Hrvatska narodna banka traži studente za stručnu praksu

Hrvatska narodna banka radi potpore budućim, mladim stručnjacima u stjecanju praktičnih znanja i radnih iskustava raspisuje u 2020. godini natječaj za obavljanje studentske stručne prakse.