Na Dan Europe svečano otvaranje prijava događaja za Dane Erasmusa

Autor: , 08-05-2020
Fotografirao: mobilnost.hr
Na Dan Europe svečano otvaranje prijava događaja za Dane Erasmusa
Prijave za organizaciju prigodnih aktivnosti i događanja povodom Dana Erasmusa 2020. svečano će se otvoriti upravo na Dan Europe, 9. svibnja.

Erasmus+, najveći program Europske unije namijenjen obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, jedno je od najvažnijih dostignuća i doprinosa Europske unije svojim građanima, ali i obrazovanju uopće. O njegovoj važnosti govori i to što se već četvrtu godinu u cijeloj Europi, ali i izvan nje, obilježavaju Dani Erasmusa (Erasmus Days). Riječ je o  prigodnoj godišnjoj proslavi programa Erasmus+ koja će se ove godine održati od 15. do 17. listopada.

 

I ove će godine na događajima u povodu Dana Erasmusa međunarodni dionici iz područja odgoja i općeg obrazovanja, visokog obrazovanja, obrazovanja odraslih, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, mladih i sporta informirati korisnike, sudionike, ustanove, organizacije, udruge, mreže i inicijative, ali i širu javnost o rezultatima mnogobrojnih projekata primjera dobre prakse, o mogućnostima za uključivanje te ih nadahnuti za sudjelovanje u programu Erasmus+.

 

Dani Erasmusa prvi su put održani 2017. godine na inicijativu francuske nacionalne agencije za program Erasmus+. Prošle je godine manifestacija trajala tri dana i okupila sudionike na čak 3995 događaja u 53 zemlje. U Hrvatskoj je 2019. organizirano više od 50 događanja diljem zemlje, a za koordinaciju manifestacije zadužena je Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

 

Za ovogodišnje Dane Erasmusa predložene su teme koje odražavaju novonastalu situaciju s pandemijom, kao i mogućnost da se sama manifestacija održi nešto drukčijem obliku nego prethodnih godina s obzirom na moguće mjere fizičkog distanciranja i u bližoj budućnosti – učenje na daljinu, ekologija, zdravlje i solidarnost. Izbor navedenih tema nije preduvjet za sudjelovanje, a mogu se uključiti svi oni koji žele promovirati program.

 

AMPEU poziva sve organizacije, ustanove, udruge, mreže i inicijative, bivše i sadašnje korisnike koji žele sudjelovati u obilježavanju Dana Erasmusa da osmisle, organiziraju i prijave događaj koji na što jasniji način prikazuje sav pozitivan utjecaj, posebnosti, koristi i prednosti Erasmusa.

 

Planirani događaji u povodu Dana Erasmusa prijavljuju se na službenoj stranici manifestacije. Više o hrvatskom dijelu programa te dodatne informacije o postupku prijave, preporuke za komunikacijsku strategiju događaja i hrvatske verzije vizuala možete pronaći na mrežnim stranicama agencije.


NOVOSTI

Uključite se u javno savjetovanje Europske unije o novom akcijskom planu za digitalno obrazovanje

Europska komisija je pokrenula javno savjetovanje na razini EU-a kako bi u novi akcijski plan za digitalno obrazovanje uključila iskustva u području obrazovanja i osposobljavanja stečena tijekom krize koju je uzrokovao koronavirus.


Prijavite se na međunarodno natjecanje za srednjoškolce iz STEM područja Brain Bee

Neuro_Nada naziv je studentske organizacije koja radi na sprječavanju stigmatizacije mentalnog zdravlja i promicanju javnog obrazovanja o neroznanosti, a koja trenutno radi na pokretanju natjecanja Brrain Bee


Centar za mlade Dubrovnik na Međunarodni dan mladih otvara svoja vrata

Otvorenje Centra za mlade Dubrovnik i obilježavanje Međunarodnog dana mladih uz prigodan program i radionice.


Hrvatska narodna banka traži studente za stručnu praksu

Hrvatska narodna banka radi potpore budućim, mladim stručnjacima u stjecanju praktičnih znanja i radnih iskustava raspisuje u 2020. godini natječaj za obavljanje studentske stručne prakse.