Otvorene su prijave za projekt Kritična točka

Autor: , 02-06-2020
Fotografirao: MMH
Otvorene su prijave za projekt Kritična točka
Otvorene prijave za sudjelovanje na aktivističkom edukacijskom programu projekta Kritična točka, Studiji mladih za mlade

 

Mreža mladih Hrvatske provodi projekt Kritična točka - poticanje kritičkog razmišljanja i aktivnog sudjelovanja mladih, u sklopu Studija mladih za mlade, u partnerstvu s udrugama Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju te Zelenom akcijom.

 

Studiji o mladima za mlade su inovativan, neformalan program kojeg Mreža mladih Hrvatske provodi već desetu godinu za redom.

Namijenjen je informiranju, obrazovanju i osnaživanju mladih za doprinos društvenim promjenama. Projektom Kritična točka želi se utjecati na aktiviranje mladih u zajednicama prenošenjem konkretnih znanja i iskustava kroz pohađanje edukativnih modula koji se bave gorućim problemima koji se tiču mladih, ali i drugih, u Hrvatskoj. Projekt provodimo u partnerstvu s Bazom za radničku inicijativu i demokratizaciju te Zelenom akcijom, a financiran je iz sredstava Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Traži se 16 visoko motiviranih mladih polaznik/ica a koji su spremni na intenzivno učenje o sebi i društvu u kojem žive.

Unutar edukacijskog programa Kritična točka provest će se 3 modula koja će tematski obrađivati sudjelovanje mladih na lokalnoj razini, klimatske promjene te radnička i druga socijalna prava.

 

Prvi modul održat će se od 26.-28. lipnja, dok su termini za druga dva modula planirani kroz rujan i listopad.

Njihov točan datum bit će dogovoren i uz konzultacije sa sudionicima.

 

Kroz ovogodišnji program, pod imenom Kritična točka, sudionici će moći razviti, odnosno unaprijediti, svoje kompetencije kako bi lakše doprinijeli društvenoj promjeni te će biti osposobljeni za: kritičko razmišljanje, promicanje aktivnog građanstva, prepoznavanje, analizu i artikulaciju potreba i problema mladih u zajednici kroz praktične projekte te aktivan angažman u organizacijama civilnog društva kroz umrežavanje i povezivanje

 

Prijave su otvorene do 14. lipnja, a prijaviti se možete putem https://forms.gle/jWhXk7ZpLk4s8A9VA

 

Za više pitanja možete se obratiti na sandra@mmh.hr.

 

Više o projektu i program možete saznati na https://www.mmh.hr/uploads/document/doc/9/Poziv_za_sudionike.pdf


NOVOSTI

Večeras započinju filmske večeri u Centru za mlade Dubrovnik

Očekuju vas u utorak i četvrtak dva zanimljiva dokumentarna filma.


Postanite dio eSTUDENT udruge

Otvorene su prijave za nove članove najveće studentske Udruge eSTUDENT, prijave traju od 25. rujna do 9. listopada 2020. Od sljedećeg tjedna započinju filmske večeri u Centru za mlade Dubrovnik

U Centru za mlade Dubrovnik u organizaciji Udruge za promicanje medijske kulture Luža održavat će se projekcije filmova bioetičke, društvene i socijalne tematike.


U sklopu Dana europske baštine 2020., edukativni program za djecu u Pomorskom muzeju.

U sklopu obilježavanja manifestacije Dani europske baštine 2020., Dubrovački muzeji 29. rujna s početkom u 16 sati organiziraju edukativni program za djecu u Pomorskom muzeju.