Prijavite se za volonterski kamp Učka 360 - Šikaro, otvori se

Autor: , 15-06-2020
Fotografirao: biom
Prijavite se za volonterski kamp Učka 360 - Šikaro, otvori se
Udruga Biom i ove godine u suradnji s Udrugom Bioteka i Parkom prirode Učka organizira volonterski kamp na Učki u periodu od 2. do 24. srpnja.

Krški travnjaci i pašnjaci brdovitog područja Parka Prirode Učka stanište su brojnih vrsta ptica, leptira, gmazova. Ograničavanjem i sprečavanjem prirodnih požara te napuštanjem tradicionalnog stočarstva ova dragocjena staništa postepeno se pretvaraju u šikare i šume.

Misija volonterskih kampova je direktnim konzervacijskim akcijama obnoviti ova staništa, očuvati njihovu bioraznolikost te doprinijeti zaštiti ugroženih vrsta ptica koje ih koriste.

Od Vas se traži dobru volju te spremnost na rad i suradnju tijekom sudjelovanja u aktivnostima, a zauzvrat nudimo ugodno multikulturalno druženje u prirodi, odmor od tehnologije i gradske vreve, nova poznanstva te stjecanje znanja o zaštiti prirode i prirodnim bogatstvima Učke!

Kamp se održava u periodu od 2. do 24. srpnja.

Prijaviti se možete na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScoReQJp5VEtT4PyE0bim8MPQdlugIyude2AB1vm_XNr9NitQ/viewform

Sudjelovanje na kampu će vam pružiti jedinstvenu priliku boravka u prekrasnom zaštićenom području, no podrazumijeva i određene prilagodbe na specifične, pomalo robinsonske životne uvjete.

Više informacija pronađite na https://www.biom.hr/vijesti/kamp-ucka-360-sikaro-otvori-se/?fbclid=IwAR3NzQBRzj8B1aLss9oYO0EoJ8W-TVHz0FLP1TN_KjFw3ApmH_aGsYyuAZo


NOVOSTI

Večeras započinju filmske večeri u Centru za mlade Dubrovnik

Očekuju vas u utorak i četvrtak dva zanimljiva dokumentarna filma.


Postanite dio eSTUDENT udruge

Otvorene su prijave za nove članove najveće studentske Udruge eSTUDENT, prijave traju od 25. rujna do 9. listopada 2020. Od sljedećeg tjedna započinju filmske večeri u Centru za mlade Dubrovnik

U Centru za mlade Dubrovnik u organizaciji Udruge za promicanje medijske kulture Luža održavat će se projekcije filmova bioetičke, društvene i socijalne tematike.


U sklopu Dana europske baštine 2020., edukativni program za djecu u Pomorskom muzeju.

U sklopu obilježavanja manifestacije Dani europske baštine 2020., Dubrovački muzeji 29. rujna s početkom u 16 sati organiziraju edukativni program za djecu u Pomorskom muzeju.