Izrađen edukativni paket o održivom razvoju za srednjoškolce

Autor: , 16-06-2020
Fotografirao: Odraz
Izrađen edukativni paket o održivom razvoju za srednjoškolce
ODRAZ je izradio edukativni paket Razmišljajmo održivo namijenjen učenicima srednjih škola, a sastoji se od upitnika o stavovima učenika o održivom razvoju, edukativnog kviza o održivom razvoju i prezentacije o održivom razvoju.

 

 

Edukativni paket o održivom razvoju je pripremljen tijekom provedbe projekta "Razmišljajmo održivo - učimo mlade za održivi razvoj zajednice" u kojem sudjeluju Udruga SMART, Udruga Mi iz Splita, Volonterski centar Osijek, I. gimnazija Osijek, Privatna umjetnička gimnazija s pravom javnosti iz Zagreba i Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita.

 

1. Upitnik o stavovima učenika o održivom razvoju 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdFjzluGQqrqIyRH2gQzKQJziEP3d0NnH9WXoV5eQBCmQ1SnQ/viewform

Cilj upitnika je istražiti stavove učenika srednjih škola o temama vezanim za održivi razvoj.

 

2. Edukativni kviz o održivom razvoju 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdFP28gYMW3eyTteoW5ieFFc5RrqtMcfQLPmUm6x9g8cL3Kjg/viewform

Kratak edukativni kviz provjerava znanje učenika o temama iz područja održivog razvoja, okoliša, društva, gospodarstva i Globalnih ciljeva održivog razvoja.

 

3. Prezentacija o održivom razvoju

https://www.youtube.com/watch?v=qf801GtYUC8

 

 

Edukativni paket je izrađen u sklopu projekta Razmišljajmo održivo - učimo mlade za održivi razvoj zajednice čiji cilj je ojačati doprinos udruga održivom razvoju (OR) obukom srednjoškolaca o načelima održivog razvoja i poticanjem uključivanja mladih u život lokalne zajednice u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.

 

Više informacija o projektu dostupno je na http://www.odraz.hr/hr/projekti/svi-projekti/razmisljajmo-odrzivo-ucimo-mlade-za-odrzivi-razvoj-zajednice


NOVOSTI

Večeras započinju filmske večeri u Centru za mlade Dubrovnik

Očekuju vas u utorak i četvrtak dva zanimljiva dokumentarna filma.


Postanite dio eSTUDENT udruge

Otvorene su prijave za nove članove najveće studentske Udruge eSTUDENT, prijave traju od 25. rujna do 9. listopada 2020. Od sljedećeg tjedna započinju filmske večeri u Centru za mlade Dubrovnik

U Centru za mlade Dubrovnik u organizaciji Udruge za promicanje medijske kulture Luža održavat će se projekcije filmova bioetičke, društvene i socijalne tematike.


U sklopu Dana europske baštine 2020., edukativni program za djecu u Pomorskom muzeju.

U sklopu obilježavanja manifestacije Dani europske baštine 2020., Dubrovački muzeji 29. rujna s početkom u 16 sati organiziraju edukativni program za djecu u Pomorskom muzeju.