Izrađen edukativni paket o održivom razvoju za srednjoškolce

Autor: , 16-06-2020
Fotografirao: Odraz
Izrađen edukativni paket o održivom razvoju za srednjoškolce
ODRAZ je izradio edukativni paket Razmišljajmo održivo namijenjen učenicima srednjih škola, a sastoji se od upitnika o stavovima učenika o održivom razvoju, edukativnog kviza o održivom razvoju i prezentacije o održivom razvoju.

 

 

Edukativni paket o održivom razvoju je pripremljen tijekom provedbe projekta "Razmišljajmo održivo - učimo mlade za održivi razvoj zajednice" u kojem sudjeluju Udruga SMART, Udruga Mi iz Splita, Volonterski centar Osijek, I. gimnazija Osijek, Privatna umjetnička gimnazija s pravom javnosti iz Zagreba i Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita.

 

1. Upitnik o stavovima učenika o održivom razvoju 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdFjzluGQqrqIyRH2gQzKQJziEP3d0NnH9WXoV5eQBCmQ1SnQ/viewform

Cilj upitnika je istražiti stavove učenika srednjih škola o temama vezanim za održivi razvoj.

 

2. Edukativni kviz o održivom razvoju 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdFP28gYMW3eyTteoW5ieFFc5RrqtMcfQLPmUm6x9g8cL3Kjg/viewform

Kratak edukativni kviz provjerava znanje učenika o temama iz područja održivog razvoja, okoliša, društva, gospodarstva i Globalnih ciljeva održivog razvoja.

 

3. Prezentacija o održivom razvoju

https://www.youtube.com/watch?v=qf801GtYUC8

 

 

Edukativni paket je izrađen u sklopu projekta Razmišljajmo održivo - učimo mlade za održivi razvoj zajednice čiji cilj je ojačati doprinos udruga održivom razvoju (OR) obukom srednjoškolaca o načelima održivog razvoja i poticanjem uključivanja mladih u život lokalne zajednice u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.

 

Više informacija o projektu dostupno je na http://www.odraz.hr/hr/projekti/svi-projekti/razmisljajmo-odrzivo-ucimo-mlade-za-odrzivi-razvoj-zajednice


NOVOSTI

U Kući Bukovac mališani kroz još dvije radionice otkrivali svijet robotike i programiranja bez ekrana

Na radionicama su sudjelovala djeca iz vrtića i učenici nižih razreda osnovnih škola.Ove subote šesnaesti Le Petit Festival du Theatre

Šesnaesti Le Petit Festival du Theatre održat će se u Dubrovniku ove subote, 4. srpnja, ispred Kneževa dvora u 20 sati!


Završna FESTA Gradskih uličnih igara!

Gradske ulične igre polako se privode svome kraju. U subotu, 4. srpnja, očekuje nas posljednje natjecanje u žmurici i dodjela medalja.