„Intervju s uglednim Dubrovčanima“ uz Dubrovački simfonijski orkestar

Autor: , 18-06-2020
Fotografirao: Dubrovački muzeji
„Intervju s uglednim Dubrovčanima“ uz Dubrovački simfonijski orkestar
U subotu, 20. lipnja održat će se treće Subotnje jutro uz Dubrovački simfonijski orkestar i Dubrovačke muzeje.

Nakon vodstva i radionica na kojima su djeca učila o životu kneza, vlastele i pučana u Kneževu dvoru za vrijeme Dubrovačke Republike, ovu subotu Dubrovački muzeji od 10:45 do 12:15 pripremili su novu radionicu “Intervju s uglednim Dubrovčanima”. Namijenjena je učenicima od prvog do petog razreda osnovne škole koji će se, pomoću legendi ispod portreta i uz pomoć voditelja radionice, upoznati sa sedmoricom uglednih Dubrovčana koji su svojim životom i djelom obogatili povijest Dubrovačke Republike. Njihovi portreti su izloženi u nekadašnjoj sudnici u Kneževu dvoru gdje će se održavati radionica, a na kraju je planiran i kviz znanja “Pogodi tko sam”. Broj polaznika je ograničen na deset, a voditelj edukativne radionice je muzejski pedagog pripravnik Bruno Bijađija. Prijave se primaju na mail: radionice@dumus.hr

Za vrijeme održavanja radionice za djecu, prethodne dvije subote ispred Dvora nastupio je Gudački komorni sastav DSO-a, kao i Brass kvintet s udaraljkašicom Karmen Pervitić, dok ove subote na red dolaze drveni puhački instrumenti. Puhačkim komornim sastavom DSO-a ravnat će dirigent Ivan Hut iza kojeg su nastupi u Hrvatskoj i Europi. Među najzapaženijim suradnjama ovog mladog dirigenta izdvajaju se Sinfonia Rotterdam (Concertgebouw Amsterdam), Zagrebačka filharmonija (Novogodišnji te Božićni koncert), Simfonijski orkestar HRT-a (snimanje djela hrvatskih kompozitora), Zadarski i Varaždinski komorni orkestar te Orchestra Sinfonica della Universidad del Guanajuato. Glazbenici će izvesti Mozartovu Serenadu za puhače, Sinfoniettu za deset puhača J. Raffa i Perzijsku suitu za puhače Andréa Capleta. Koncert započinje u 11 sati.

Projekt Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Dubrovačkih muzeja održava se u sklopu projekta "Kultura u điru", a partneri su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.


NOVOSTI

Večeras započinju filmske večeri u Centru za mlade Dubrovnik

Očekuju vas u utorak i četvrtak dva zanimljiva dokumentarna filma.


Postanite dio eSTUDENT udruge

Otvorene su prijave za nove članove najveće studentske Udruge eSTUDENT, prijave traju od 25. rujna do 9. listopada 2020. Od sljedećeg tjedna započinju filmske večeri u Centru za mlade Dubrovnik

U Centru za mlade Dubrovnik u organizaciji Udruge za promicanje medijske kulture Luža održavat će se projekcije filmova bioetičke, društvene i socijalne tematike.


U sklopu Dana europske baštine 2020., edukativni program za djecu u Pomorskom muzeju.

U sklopu obilježavanja manifestacije Dani europske baštine 2020., Dubrovački muzeji 29. rujna s početkom u 16 sati organiziraju edukativni program za djecu u Pomorskom muzeju.