„Intervju s uglednim Dubrovčanima“ uz Dubrovački simfonijski orkestar

Autor: , 18-06-2020
Fotografirao: Dubrovački muzeji
„Intervju s uglednim Dubrovčanima“ uz Dubrovački simfonijski orkestar
U subotu, 20. lipnja održat će se treće Subotnje jutro uz Dubrovački simfonijski orkestar i Dubrovačke muzeje.

Nakon vodstva i radionica na kojima su djeca učila o životu kneza, vlastele i pučana u Kneževu dvoru za vrijeme Dubrovačke Republike, ovu subotu Dubrovački muzeji od 10:45 do 12:15 pripremili su novu radionicu “Intervju s uglednim Dubrovčanima”. Namijenjena je učenicima od prvog do petog razreda osnovne škole koji će se, pomoću legendi ispod portreta i uz pomoć voditelja radionice, upoznati sa sedmoricom uglednih Dubrovčana koji su svojim životom i djelom obogatili povijest Dubrovačke Republike. Njihovi portreti su izloženi u nekadašnjoj sudnici u Kneževu dvoru gdje će se održavati radionica, a na kraju je planiran i kviz znanja “Pogodi tko sam”. Broj polaznika je ograničen na deset, a voditelj edukativne radionice je muzejski pedagog pripravnik Bruno Bijađija. Prijave se primaju na mail: radionice@dumus.hr

Za vrijeme održavanja radionice za djecu, prethodne dvije subote ispred Dvora nastupio je Gudački komorni sastav DSO-a, kao i Brass kvintet s udaraljkašicom Karmen Pervitić, dok ove subote na red dolaze drveni puhački instrumenti. Puhačkim komornim sastavom DSO-a ravnat će dirigent Ivan Hut iza kojeg su nastupi u Hrvatskoj i Europi. Među najzapaženijim suradnjama ovog mladog dirigenta izdvajaju se Sinfonia Rotterdam (Concertgebouw Amsterdam), Zagrebačka filharmonija (Novogodišnji te Božićni koncert), Simfonijski orkestar HRT-a (snimanje djela hrvatskih kompozitora), Zadarski i Varaždinski komorni orkestar te Orchestra Sinfonica della Universidad del Guanajuato. Glazbenici će izvesti Mozartovu Serenadu za puhače, Sinfoniettu za deset puhača J. Raffa i Perzijsku suitu za puhače Andréa Capleta. Koncert započinje u 11 sati.

Projekt Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Dubrovačkih muzeja održava se u sklopu projekta "Kultura u điru", a partneri su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.


NOVOSTI

U Kući Bukovac mališani kroz još dvije radionice otkrivali svijet robotike i programiranja bez ekrana

Na radionicama su sudjelovala djeca iz vrtića i učenici nižih razreda osnovnih škola.Ove subote šesnaesti Le Petit Festival du Theatre

Šesnaesti Le Petit Festival du Theatre održat će se u Dubrovniku ove subote, 4. srpnja, ispred Kneževa dvora u 20 sati!


Završna FESTA Gradskih uličnih igara!

Gradske ulične igre polako se privode svome kraju. U subotu, 4. srpnja, očekuje nas posljednje natjecanje u žmurici i dodjela medalja.