Napravi promjenu i studiraj u Japanu

Autor: , 23-06-2020
Fotografirao: cegoh
Napravi promjenu i studiraj u Japanu
Vlada Japana raspisala je natječaj za dodjelu dodjelu stipendija hrvatskim studentima u četiri studijska programa za studije na japanskim sveučilištima i visokim školama.

Za akademsku godinu 2021. nude se stipendije za (post)diplomski istraživački studij za studente bilo kojeg usmjerenja u trajanju od 1,5 ili 2 godine uz 6 mjeseci učenja japanskog jezika. Nadalje, dodjeljuju se stipendije za preddiplomski studij za studente društvenih, humanističkih ili prirodnih smjerova, a trajanje je stipendije 5 godina, uz godinu dana učenja japanskog i pripremnih predavanja.

Također, na 5 godina se dodjeljuje i stipendija za stručni studij na visokim tehnološkim školama za studente uže specijalnosti tehničkih predmeta te za stručno usavršavanje na visokim školama za studente uže specijalnosti, poput tehnologije, ekonomije, prehrane ili dizajna.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 21. kolovoza 2020. godine. Testiranja i intervjui provodit će se krajem rujna.

Za sve ostale informacije posjetite web stranicu Veleposlanstva Japana u RH https://www.hr.emb-japan.go.jp/hr/stipendije.html


NOVOSTI

Večeras započinju filmske večeri u Centru za mlade Dubrovnik

Očekuju vas u utorak i četvrtak dva zanimljiva dokumentarna filma.


Postanite dio eSTUDENT udruge

Otvorene su prijave za nove članove najveće studentske Udruge eSTUDENT, prijave traju od 25. rujna do 9. listopada 2020. Od sljedećeg tjedna započinju filmske večeri u Centru za mlade Dubrovnik

U Centru za mlade Dubrovnik u organizaciji Udruge za promicanje medijske kulture Luža održavat će se projekcije filmova bioetičke, društvene i socijalne tematike.


U sklopu Dana europske baštine 2020., edukativni program za djecu u Pomorskom muzeju.

U sklopu obilježavanja manifestacije Dani europske baštine 2020., Dubrovački muzeji 29. rujna s početkom u 16 sati organiziraju edukativni program za djecu u Pomorskom muzeju.