Završna FESTA Gradskih uličnih igara!

Autor: , 02-07-2020
Fotografirao: Gradske ulične igre
Završna FESTA Gradskih uličnih igara!
Gradske ulične igre polako se privode svome kraju. U subotu, 4. srpnja, očekuje nas posljednje natjecanje u žmurici i dodjela medalja.

„Pozivamo sve igrače, navijače i sve sugrađane da nam se pridruže na završnoj festi Gradskih uličnih igara, kako bismo proslavili sve uspjehe i zajedničke trenutke koje smo imali na gradskim ulicama tijekom igara! Nakon odigranih 10 igara, završno sa zadnjom igrom žmurice u parku Pile u subotu u 18 sati, svi se nalazimo poslije u Šulića, kako bismo svim pobjednicima udijelili medalje te pehar ekipi koja je prikupila najviše bodova! Svečana dodjela početi će u 21.00 h. Ponesite kupaće kostime, dobru volju i sredstvo protiv komaraca.“ – poručili su organizatori.

 

 

PRAVILA ŽMURICE:

Svaki kvart prijavljuje jednu ekipu za igru žmurice. Igra se u parku u Pilama, cijela južna strana, uključujući i plažu, te dio strane od mosta prema fontani koji će biti označen. Ne smije se skrivati niti ići preko zidića ispod Brsalja, niti izlaziti uza skale prema pješačkom na Pilama.
Pik se nalazi u voltu ispod mosta i označen je banerom Gradskih uličnih igara. Svi koji se skrivaju na sebi, uz majicu kvarta nose i zeleni đilet - marker, kako bi uvjeti vidljivosti bili izjednačeni.
Svi navijači su tijekom partije izvan zone igranja (na mostu, na Brsaljama...). U zoni igranja su samo organizatori (suci) i igrači te partije.
Igra se onoliko partija koliko ima prijavljenih ekipa. Predstavnik svake ekipe žmuri u jednoj od partija žmurice. Po jedan predstavnik svake ekipe se skriva. Ukoliko ekipa ima manje igrača nego što je broj partija, kad se u skrivanju izmjene svi igrači, mogu se istim redosljedom skrivati ponovo drugi, treći... put.

 

BODOVANJE:
U svakoj partiji svaki igrač koji se spasi osvaja 1 bod za svoju ekipu. Onaj tko žmuri za svakog igrača kojeg je spasio dobiva 1 bod.Svi bodovi iz svih partija se zbrajaju za ekipni poredak koji se dobiva nakon zadnje odigrane partije.
Partija je vremenski ograničena i traje 10 minuta. Tko nije pronađen do isteka vrmena ili se nije spasio, ne donosi nikakve bodove.

 


NOVOSTI

Prijavite se na međunarodno natjecanje za srednjoškolce iz STEM područja Brain Bee

Neuro_Nada naziv je studentske organizacije koja radi na sprječavanju stigmatizacije mentalnog zdravlja i promicanju javnog obrazovanja o neroznanosti, a koja trenutno radi na pokretanju natjecanja Brrain Bee


Centar za mlade Dubrovnik na Međunarodni dan mladih otvara svoja vrata

Otvorenje Centra za mlade Dubrovnik i obilježavanje Međunarodnog dana mladih uz prigodan program i radionice.


Hrvatska narodna banka traži studente za stručnu praksu

Hrvatska narodna banka radi potpore budućim, mladim stručnjacima u stjecanju praktičnih znanja i radnih iskustava raspisuje u 2020. godini natječaj za obavljanje studentske stručne prakse.Fotografirajte more i prijavite se na fotonatječaj

Portal Glas otoka po šesti put, organizira fotonatječaj pod nazivom “Volim to plavo more”.