Obiđite kulturno-povijesne znamenitosti Lokruma uz #kulturauđiru

Autor: , 03-07-2020
Fotografirao: Dubrovački muzeji
Obiđite kulturno-povijesne znamenitosti Lokruma uz  #kulturauđiru
 Polazak je u devet sati iz Porta.

Javna ustanova Rezervat Lokrum i Dubrovački muzeji u subotu 4. srpnja organiziraju obilazak kulturno – povijesnih znamenitosti otoka Lokruma, u sklopu kojeg će javnosti prvi put biti prezentiran novouređeni Lazaret. 

Odluku o gradnji lazareta na sjevernoj strani Lokruma dubrovački Senat donio je 1534. godine. Gradnja je s prekidima trajala do 1586. godine i nikada nije dovršena jer su Dubrovčani u međuvremenu shvatili da bi mogao poslužiti kao neprijateljsko uporište. Sredinom 17. stoljeća kamen iz lazareta korišten je za gradnju gradskih zidina, a na njegovom području benediktinci su podigli maslinik. Obilazak Lazareta vodit će viša kustosica Arheološkog muzeja Ivona Michl koja će posjetitelje, zajedno s djelatnicima stručne službe JU Rezervata Lokrum, provesti i kroz kompleks benediktinskog samostana.

Molimo sve posjetitelje da i na ovom događanju ostanu odgovorni i pridržavaju se preporučenih epidemioloških mjera, održavajući fizički razmak te da ponesu neko osvježenje i prikladnu obuću i odjeću. Cijeli program je besplatan, a povratak s otoka predviđen je u 11:15. Tijekom vožnje brodom obvezno je nošenje zaštitne maske. U slučaju loših vremenskih uvjeta, obilazak će biti odgođen.

Program Javne ustanove Rezervat Lokrum i Dubrovačkih muzeja održava se u sklopu projekta "Kultura u điru", a partneri su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.


NOVOSTI

Prijavite se na međunarodno natjecanje za srednjoškolce iz STEM područja Brain Bee

Neuro_Nada naziv je studentske organizacije koja radi na sprječavanju stigmatizacije mentalnog zdravlja i promicanju javnog obrazovanja o neroznanosti, a koja trenutno radi na pokretanju natjecanja Brrain Bee


Centar za mlade Dubrovnik na Međunarodni dan mladih otvara svoja vrata

Otvorenje Centra za mlade Dubrovnik i obilježavanje Međunarodnog dana mladih uz prigodan program i radionice.


Hrvatska narodna banka traži studente za stručnu praksu

Hrvatska narodna banka radi potpore budućim, mladim stručnjacima u stjecanju praktičnih znanja i radnih iskustava raspisuje u 2020. godini natječaj za obavljanje studentske stručne prakse.Fotografirajte more i prijavite se na fotonatječaj

Portal Glas otoka po šesti put, organizira fotonatječaj pod nazivom “Volim to plavo more”.