Završnica #kulturauđiru u Parku Pile

Autor: , 07-07-2020
Fotografirao: Informadur
Završnica #kulturauđiru u Parku Pile
Završnica projekta Kultura u điru održat će se u četvrtak, 9. srpnja u parku u Pilama.

Kultura je kroz lipanj điravala Gradom i okolicom, pa su se tako brojna kulturna događanja održala u Sv. Jakovu, u Gružu, Mokošici, na Gorici sv. Vlaha, u Uvali Lapad i u Malom Zatonu okupivši brojne zaljubljenike u glazbenu, likovnu, plesnu, dramsku i flimsku umjetnost. 


Svoje će snage ponovno udružiti Folklorni ansambl Linđo, Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik / Museum of Modern Art Dubrovnik, Dubrovački simfonijski orkestar / Dubrovnik Symphony Orchestra, Kazalište Marina Držića i Kinematografi Dubrovnik te će pružiti sadržaj za sve uzraste.


Tako će od 19.30 sati Folklorni ansambl Linđo održati plesnu radionicu „Linđovo blago“ za djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Dječicu će voditi plesni voditelj Ivo Vlahušić i glazbeni korepetitor Nikša Pavlović.


Od 20 sati slijedi radionica „Umjetnički virus“ koji priređuju Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej Dubrovnik i Umjetnička galerija Dubrovnik. Radionice vode muzejske pedagoginje i slikarice Jasmina Runje, Dubravka Tullio i Ivona Šimunović, a cilj radionica je osloboditi maštu, upoznati se s raznim likovnim tehnikama, družiti se na otvorenom i predstaviti pedagoški rad ovih ustanova u kulturi.


Za to će vrijeme Brass kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra u sastavu Džemal Cakić, Martin Hrćan, Toni Kursar i Damir Butigan te udaraljkašica Karmen Pervitić održati koncert. Na programu je izbor iz renesansnih madrigala i šansona, glazba venecijanske škole, barokna glazba i izbor plesova iz zbirke "Danserye" Tielmana Susata.


U 21 sat nastupit će član umjetničkog ansambla Kazališta Marina Držića, Edi Jertec, koji će izvesti monolog Pomet / „Trpeza“ iz Držićeve komedije Dundo Maroje.


Kultura u điru se u 21.30 sati seli u ljetno kino Jadran gdje Kinematografi Dubrovnik pripremaju nagrađivani film Mali gangster redatelja Arnea Toonena. Rik Boskamp stalna je meta zajedljive djece iz susjedstva. Kada mu tata dobije posao u drugom gradu, Rik u selidbi vidi priliku za novi početak. Inspiriran starim američkim mafijaškim trilerom, u potpunosti mijenja svoj stil odijevanja i ponašanja te se novim prijateljima predstavlja kao sin mafijaškog šefa. Međutim u susjedstvo će uskoro doseliti i Roderick iz njegova bivšeg razreda koji zna pravu istinu.


Ovim će se događanjem zaključiti prvi ciklus projekta Kultura u điru čiji su partneri Grad Dubrovnik, Dubrovnik Tourist Board: Experience Dubrovnik, gradski kotari/mjesni odbori, a program su kreirale ustanove u kulturi Grada Dubrovnika Dom Marina Držića, Dubrovačke knjižnice, Dubrovački Muzeji / Dubrovnik Museums, Dubrovački simfonijski orkestar / Dubrovnik Symphony Orchestra, Folklorni ansambl Linđo, Kazalište Marina Držića, Kinematografi Dubrovnik, Prirodoslovni muzej Dubrovnik i Umjetnička galerija Dubrovnik / Museum of Modern Art Dubrovnik.


Građani su pozvani da se i na ovom događanju drže preporučenih epidemioloških mjera i da održavaju međusobni razmak.


NOVOSTI

Prijavite se na međunarodno natjecanje za srednjoškolce iz STEM područja Brain Bee

Neuro_Nada naziv je studentske organizacije koja radi na sprječavanju stigmatizacije mentalnog zdravlja i promicanju javnog obrazovanja o neroznanosti, a koja trenutno radi na pokretanju natjecanja Brrain Bee


Centar za mlade Dubrovnik na Međunarodni dan mladih otvara svoja vrata

Otvorenje Centra za mlade Dubrovnik i obilježavanje Međunarodnog dana mladih uz prigodan program i radionice.


Hrvatska narodna banka traži studente za stručnu praksu

Hrvatska narodna banka radi potpore budućim, mladim stručnjacima u stjecanju praktičnih znanja i radnih iskustava raspisuje u 2020. godini natječaj za obavljanje studentske stručne prakse.Fotografirajte more i prijavite se na fotonatječaj

Portal Glas otoka po šesti put, organizira fotonatječaj pod nazivom “Volim to plavo more”.