Priključite se na Europass platformu

Autor: , 10-07-2020
Fotografirao: Europass
Priključite se na Europass platformu
Nova Europassova platforma pokrenuta je 1. srpnja 2020. kao besplatni online alat za predstavljanje vještina te planiranje učenja i karijere.

Platforma je dostupna na 29 jezika i služi kao potpora građanima Europe kako bi lakše napravili korak dalje u svojem profesionalnom razvoju. Već prvoga dana novu Europassovu platformu posjetilo je više od 95.000 posjetitelja i kreirano je 13.600 životopisa.

 

Mogućnosti nove Europassove platforme

  • Izrada vlastitog Europass profila
  • Jednostavno pretraživanje različitih mogućnosti za učenje ili zaposlenje širom Europe
  • Dobivanje personaliziranih prijedloga obrazovnih programa ili poslova u skladu s profilom i interesima
  • Izrada i uređivanje životopisa, motivacijskih pisama i prijava za posao
  • Dijeljenje profila s poslodavcima, obrazovnim ustanovama ili karijernim savjetnicima
  • Pretraživanje informativnih članaka o obrazovanju, osposobljavanju i volontiranju, planiranju karijere i radu u inozemstvu

 

Planira se i daljnja nadogradnja platforme, čime će se korisnicima ponuditi razne dodatne mogućnosti.

 

"Na platformi možete pronaći brojne informacije o zaposlenjima i obrazovnim programima u Europi i odmah možete uspostaviti direktan kontakt s budućim poslodavcem ili ustanovom za obrazovanje i prijaviti se. Budite samouvjereni i predani i predstavite se u najboljem svjetlu", rekao je europski povjerenik za rad i socijalna prava Nicolas Schmit.

 

Na novoj Europassovoj platformi pojedinci mogu kvalitetnije predstaviti svoje interese, postignuća i vještine u jedinstvenom online profilu. Time će im se omogućiti jednostavno praćenje vlastitog profesionalnog razvoja te im otkriti različite mogućnosti za učenje ili zapošljavanje širom Europe. Poslodavcima će pak ponuditi jasan uvid u vještine i postignuća potencijalnih kandidata za posao širom Europske unije.

 

"Novi Europass je alat koji vam može pomoći u planiranju sljedećeg koraka u karijeri. Ako se ne možete odlučiti između raznovrsnih mogućnosti koje se nude, Europass će vam ponuditi tečajeve i poslove prema vašem profilu i koji bi vam mogli odgovarati. Ova platforma je najbolji alat za upravljanje vlastitom karijerom tijekom cijeloga života", rekao je potpredsjednik Europske komisije za zaštitu europskog načina života Margaritis Schinas.

 

Europass je uspostavljen 2004. godine kako bi europskim građanima omogućio predstavljanje vještina i znanja na jasan i razumljiv način, usporediv u svim europskim zemljama. Od 2005. godine do danas u svijetu je izrađeno oko 150 milijuna Europass životopisa. Nacionalni Europass centar u Hrvatskoj djeluje pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije i dostupan je za sve dodatne informacije o novoj platformi.

Izradite vlastiti životopis na https://europa.eu/europass/hr


NOVOSTI

Prijavite se na međunarodno natjecanje za srednjoškolce iz STEM područja Brain Bee

Neuro_Nada naziv je studentske organizacije koja radi na sprječavanju stigmatizacije mentalnog zdravlja i promicanju javnog obrazovanja o neroznanosti, a koja trenutno radi na pokretanju natjecanja Brrain Bee


Centar za mlade Dubrovnik na Međunarodni dan mladih otvara svoja vrata

Otvorenje Centra za mlade Dubrovnik i obilježavanje Međunarodnog dana mladih uz prigodan program i radionice.


Hrvatska narodna banka traži studente za stručnu praksu

Hrvatska narodna banka radi potpore budućim, mladim stručnjacima u stjecanju praktičnih znanja i radnih iskustava raspisuje u 2020. godini natječaj za obavljanje studentske stručne prakse.Fotografirajte more i prijavite se na fotonatječaj

Portal Glas otoka po šesti put, organizira fotonatječaj pod nazivom “Volim to plavo more”.