Osvojite stipendiju za sudjelovanje na internacionalnom festivalu književnosti Bookstan

Autor: , 28-07-2020
Fotografirao: Bookstan
Osvojite stipendiju za sudjelovanje na internacionalnom festivalu književnosti Bookstan
Izdavačka kuća Buybook će za Peti internacionalni festival književnosti Bookstan dodijeliti dvadeset stipendija za sudjelovanje u radionici.

Tema ovogodišnje radionice je “Kritika i istina: šta, kako i kome čitamo?”, a ista će se održati od 25. do 31. listopada u Sarajevu.

Prijave je potrebno poslati na e-mail adresu radionica@buybook.ba do 15. kolovoza 2020godine.

Potrebno je poslati prijavu, biografiju, motivacijsko pismo i dva autorska rada iz područja književne kritike, esejistike, znanstvene publicistike, a u obzir dolaze i stručni i znanstveni radovi, te književne i/ili novinarske kolumne.

Nakon pregledanih prijava, odabrani kandidati/kinje će do 1. rujna biti pozvani na online intervju s koordinatorima radionica nakon kojih će se do 10. rujna obaviti konačna selekcija i odabranim kandidatima podijeliti zadaci.

Stipendija je namijenjena studentima/cama i književno-umjetničkim kritičarima/kama koji aktivno govore engleski jezik, pišu na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili crnogorskom, te imaju od 21 do 30 godina.

Zadaci za kandidate koji prođu selekciju bit će podijeljeni u tri segmenta:

Prva faza je pisanje teksta koji se treba dostaviti do 10. oktobra/listopada, a zadatak će biti naveden u pozivnom pismu.

Druga faza podrazumijevat će zadatke koji se tiču praćenja događaja Festivala; navedeni tekstovi bit će objavljeni na društvenim mrežama i web stranicama Buybooka i Bookstana, te na odabranim stranicama medijskih partnera.

Treća faza je pohađanje predavanja i radionice.

Voditeljica ovogodišnje radionice je Katarina Luketić, a odabrani polaznici će pored nje će imati priliku slušati više od petnaest uglednih predavača.

Stipendija pokriva troškove radionice, smještaja u hostelu o kojem će odabrani kandidati naknadno biti obaviješteni, hranu u dogovorenim restoranima, te troškove puta. Molimo sve zainteresirane da pročitaju pravilnik učešća koji se nalazi u dokumentu s prijavnim obrascem.

Više informacija potražite na službenim stranicama Buybook-a.


NOVOSTI

Prijavite se na međunarodno natjecanje za srednjoškolce iz STEM područja Brain Bee

Neuro_Nada naziv je studentske organizacije koja radi na sprječavanju stigmatizacije mentalnog zdravlja i promicanju javnog obrazovanja o neroznanosti, a koja trenutno radi na pokretanju natjecanja Brrain Bee


Centar za mlade Dubrovnik na Međunarodni dan mladih otvara svoja vrata

Otvorenje Centra za mlade Dubrovnik i obilježavanje Međunarodnog dana mladih uz prigodan program i radionice.


Hrvatska narodna banka traži studente za stručnu praksu

Hrvatska narodna banka radi potpore budućim, mladim stručnjacima u stjecanju praktičnih znanja i radnih iskustava raspisuje u 2020. godini natječaj za obavljanje studentske stručne prakse.Fotografirajte more i prijavite se na fotonatječaj

Portal Glas otoka po šesti put, organizira fotonatječaj pod nazivom “Volim to plavo more”.