Prilika za volontiranje u Litvi

Autor: , 30-07-2020
Fotografirao: AlfaAlbona
Prilika za volontiranje u Litvi
Volonterima je osiguran smještaj, u zajedničkom stanu, a svatko će imati vlastitu sobu. Također će dobivati mjesečni budžet koji uključuje hranu i džeparac te mjesečnu kartu za javni prijevoz.

Udruga “SALTES” u sklopu svoja dva projekta – “Volunteering connecting people” i “Stronger local communities through Volunteering” – nudi nekoliko volonterskih pozicija u periodu od 12 mjeseci, točnije od 1. rujna 2020. do 31. kolovoza 2021. godine u Vilniusu ili u Trakai.

U ova dva projekta ugostit će sveukupno 14 internacionalnih volontera.

Volonteri će imati prilike upoznati se sa organizacijama i institucijama u kojima će vršiti svoju službu, pokazati svoja znanja i vještine kroz razne aktivnosti, steći neke nove, naučiti biti tolerantniji, susretljiviji, odgovorniji, dijeliti će svoja iskustva i razmijeniti ista sa ostalim volonterima.

Služba se može odrađivati u nekoliko institucija u Vilniusu i u Trakaiju – SOS Dječje selo, Rehabilitacijski centar ili Dnevni centar za osobe s posebnim potrebama, dječji vrtić, osnovna škola… Detaljnije pročitajtena http://informiraj.me/wp-content/uploads/2020/07/Infopack.pdf

Svi zainteresirani mogu se javiti do 7. kolovoza 2020. godine i poslati svoj životopis i motivacijsko pismo na evssaltes.egle@gmail.com.


NOVOSTI

Od sljedećeg tjedna započinju filmske večeri u Centru za mlade Dubrovnik

U Centru za mlade Dubrovnik u organizaciji Udruge za promicanje medijske kulture Luža održavat će se projekcije filmova bioetičke, društvene i socijalne tematike.


U sklopu Dana europske baštine 2020., edukativni program za djecu u Pomorskom muzeju.

U sklopu obilježavanja manifestacije Dani europske baštine 2020., Dubrovački muzeji 29. rujna s početkom u 16 sati organiziraju edukativni program za djecu u Pomorskom muzeju.


UNIDU Projekt ProtectAS: cilj pridonijeti smanjenju ranjivosti obalnog područja na klimatske promjene

Prvi radni sastanak projekta „Razvoj sustava kontrole i obrane luka od unosa stranih vrsta“ (ProtectAS), održan je na Sveučilištu u Dubrovniku 23. i 24. rujna 2020.


Pomozite Gogi i licitirajte za umjetnička djela

Ukoliko želite doći do slike ili skulpture naših poznatih umjetnika i istovremeno učiniti dobro djelo u vidu da budete jedna karika u lancu koji će našoj maloj sugrađanki Gordani Knego pomoći da samostalno stane na svoje noge onda evo prilike.