Povećanje broja upisanih studenata od oko 13 posto na Sveučilištu u Dubrovniku

Autor: , 31-07-2020
Fotografirao: UNIDU
Povećanje broja upisanih studenata od oko 13 posto na Sveučilištu u Dubrovniku
Ukupno se upisao 221 student, što je povećanje od oko 13 posto u odnosu na prošlu akademsku godinu.

 Završen je postupak upisa u I. godinu preddiplomskih studija za akademsku 2020./2021. godinu u I. (srpanjskom) roku na Sveučilište u Dubrovniku. 

Broj upisanih studenata povećao se na gotovo svim studijima u odnosu na prošlu akademsku godinu. I ove se godine nastavio povećani interes za upis na pomorske studije – studije Nautika i   Brodostrojarstvo, zatim stručni studij Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija, te neke smjerove Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju. Već dugi niz godina dobro je popunjen i studij Mediji i kultura društva, a više studenata upisalo se i na novi studij Primijenjena ekologija mora. Pad broja upisanih studenata najveći je na stručnom studiju Sestrinstvo.

U godini u kojoj je Sveučilište u Dubrovniku prvi put uvršteno na međunarodne ljestvice akademske izvrsnosti i u kojoj završavamo projekt izgradnje Studentskoga doma te pokrećemo nova tri studija, iznimno smo zadovoljni s ovim povećanjem broja upisanih studenata u prvom upisnom roku. Radujemo se i svim studentima koji će se upisati na Sveučilište u Dubrovniku u drugom (rujanskom) upisnom roku.


NOVOSTI

Od sljedećeg tjedna započinju filmske večeri u Centru za mlade Dubrovnik

U Centru za mlade Dubrovnik u organizaciji Udruge za promicanje medijske kulture Luža održavat će se projekcije filmova bioetičke, društvene i socijalne tematike.


U sklopu Dana europske baštine 2020., edukativni program za djecu u Pomorskom muzeju.

U sklopu obilježavanja manifestacije Dani europske baštine 2020., Dubrovački muzeji 29. rujna s početkom u 16 sati organiziraju edukativni program za djecu u Pomorskom muzeju.


UNIDU Projekt ProtectAS: cilj pridonijeti smanjenju ranjivosti obalnog područja na klimatske promjene

Prvi radni sastanak projekta „Razvoj sustava kontrole i obrane luka od unosa stranih vrsta“ (ProtectAS), održan je na Sveučilištu u Dubrovniku 23. i 24. rujna 2020.


Pomozite Gogi i licitirajte za umjetnička djela

Ukoliko želite doći do slike ili skulpture naših poznatih umjetnika i istovremeno učiniti dobro djelo u vidu da budete jedna karika u lancu koji će našoj maloj sugrađanki Gordani Knego pomoći da samostalno stane na svoje noge onda evo prilike.