Povećanje broja upisanih studenata od oko 13 posto na Sveučilištu u Dubrovniku

Autor: , 31-07-2020
Fotografirao: UNIDU
Povećanje broja upisanih studenata od oko 13 posto na Sveučilištu u Dubrovniku
Ukupno se upisao 221 student, što je povećanje od oko 13 posto u odnosu na prošlu akademsku godinu.

 Završen je postupak upisa u I. godinu preddiplomskih studija za akademsku 2020./2021. godinu u I. (srpanjskom) roku na Sveučilište u Dubrovniku. 

Broj upisanih studenata povećao se na gotovo svim studijima u odnosu na prošlu akademsku godinu. I ove se godine nastavio povećani interes za upis na pomorske studije – studije Nautika i   Brodostrojarstvo, zatim stručni studij Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija, te neke smjerove Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju. Već dugi niz godina dobro je popunjen i studij Mediji i kultura društva, a više studenata upisalo se i na novi studij Primijenjena ekologija mora. Pad broja upisanih studenata najveći je na stručnom studiju Sestrinstvo.

U godini u kojoj je Sveučilište u Dubrovniku prvi put uvršteno na međunarodne ljestvice akademske izvrsnosti i u kojoj završavamo projekt izgradnje Studentskoga doma te pokrećemo nova tri studija, iznimno smo zadovoljni s ovim povećanjem broja upisanih studenata u prvom upisnom roku. Radujemo se i svim studentima koji će se upisati na Sveučilište u Dubrovniku u drugom (rujanskom) upisnom roku.


NOVOSTI

Prijavite se na međunarodno natjecanje za srednjoškolce iz STEM područja Brain Bee

Neuro_Nada naziv je studentske organizacije koja radi na sprječavanju stigmatizacije mentalnog zdravlja i promicanju javnog obrazovanja o neroznanosti, a koja trenutno radi na pokretanju natjecanja Brrain Bee


Centar za mlade Dubrovnik na Međunarodni dan mladih otvara svoja vrata

Otvorenje Centra za mlade Dubrovnik i obilježavanje Međunarodnog dana mladih uz prigodan program i radionice.


Hrvatska narodna banka traži studente za stručnu praksu

Hrvatska narodna banka radi potpore budućim, mladim stručnjacima u stjecanju praktičnih znanja i radnih iskustava raspisuje u 2020. godini natječaj za obavljanje studentske stručne prakse.Fotografirajte more i prijavite se na fotonatječaj

Portal Glas otoka po šesti put, organizira fotonatječaj pod nazivom “Volim to plavo more”.