Fotografirajte more i prijavite se na fotonatječaj

Autor: , 06-08-2020
Fotografirao: fjaka
Fotografirajte more i prijavite se na fotonatječaj
Portal Glas otoka po šesti put, organizira fotonatječaj pod nazivom “Volim to plavo more”.

Veliki značaj fotografiji pridaje portal Glas otoka od prvoga dana svoga postojanja. Ona je sjajan način prezentacije priče nekog otoka, stoga kroz godinu organiziraju fotonatječaje kako bi povezali stanovništvo otoka i tako kreirali jednu zajedničku sliku otočne Hrvatske.

Pobjednički radovi sa svakog natječaja krasit će godišnji kalendar za 2021. godinu, a sudionici će dobiti i prigodne zahvalnice i oni najbolji priznanja. Također će se krajem godine glasovima čitatelja birati najbolja od najboljih. Kako biste se i vi pronašli među njima, a možda i pobijedili na nekom od natječaja, dovoljno je pratiti nas na Facebook stranici “Glas otoka” i prijaviti fotografiju putem adrese e-pošte glasotoka@gmail.com. Dozvoljeno je prijaviti jednu do dvije fotografije, a sudjelovati mogu svi – profesionalci i amateri koristeći profi fotoaparat, mobitel ili dron.

S obzirom kako se nalazimo u drugoj polovini ljetne turističke sezone, sada je najbolja prilika da u fokusu bude naše lijepo plavo more pa je natječaj nazvan “Volim to plavo more”. Koliko vi volite more pokažite u svojim radovima. Pri odabiru motiva koristite se minimalizmom (nekada je malo zapravo puno) i pravilom trećine. Neka more predvladava u slici. Dakle, prolazi sve što ima veze s morem, od plovila do kupača ili podvodnog svijeta. Također jedna od boljih opcija je uslikati refleksiju ili možda mirno more u zalasku.

Svakako budite maštoviti i kreativni te svoje radove šaljite zaključno s 1. rujna 2020. godine.

Više doznajte na https://apsyrtides.info/2020/07/25/volim-to-plavo-more-tema-je-sestog-fotografskog-natjecaja-portala-glas-otoka/


NOVOSTI

Natječaj za stipendije za mlade s invaliditetom

HSM Informatika objavila je natječaj za stipendije za učenike i studente s invaliditetom.


Kroz Kulturu u điru upoznajte znamenite pomorce i trgovce sa Šipana

Polazak iz gradskog porta galijunom Tirena je u 10 sati. Program je besplatan, a broj polaznika je ograničen.


Izvrsna prilika za sve osnovnoškolce i srednjoškolce koje zanima STEM područje

Udruga za promicanje prirodnih znanosti Dubrovnik započinje s novim krugom upisa u STEM programe za učenike osnovnih škola (7. i 8. razred) i svih razreda srednje škole.


Prilika za volontiranje na Ston Wall Marathon 2020.

Udruga Biseri Hrvatske traži 5 volontera za Ston Wall Marathon 2020.


U četvrtak predavanje Sloboda i odgovornost spram tuđih i svojih očekivanja

Predavanje će zbog epidemioloških mjera biti održano u vrtu ljetnikovca Skočibuha s početkom u 18 sati.