Prijavite se za radionicu namijenjenu mladima Aqua_forensic u Centru za mlade Dubrovnik

Autor: , 11-09-2020
Fotografirao: UR Institute
Prijavite se za radionicu namijenjenu mladima Aqua_forensic u Centru za mlade Dubrovnik
Radionica se održava u sklopu dana novomedijske umjetnosti u Dubrovniku.

 

Aqua_forensic znanstveno-umjetnička radionica održat će se u subotu, 12 rujna u 18 sati u Centru za mlade Dubrovnik. Na radionici će se kroz istraživanje i eksperimentiranje istražiti tema utjecaja konzumiranih droga i lijekova na mikroorganizme u vodama.

Što se točno događa s mikroorganizamima u vodama kada dođu u dodir s ostatcima konzumiranih lijekova, koje naše tijelo nikada u potpunosti ne apsorbira već djelomično otpušta van u otpadne vode?


Tu temu istražili su Gjino Šutić(HR) biotehnolog i novomedijski umjetnik iz UR Instituta i Robertina Šebjanič (SI) - novomedijska umjetnica pod okriljem aqua_forensic te AdriaticGarden projekta.

Putem radionice koja kombinira znanost, umjetnost i građansku znanost možete temu istražiti i sami.

Organizatori vas pozivaju da se pridružite radionici i ponesete sa sobom lijekove koje konzumirate kako bi otkrili djeluju li isto i na mikroorganizme.
Također pozivaju potencijalne polaznike na kreativnu diskusiju u stvaranju novih ideja i metoda približavanja tematike suvremenih nevidljivih polutanata građanima te rješavanja iste.

Uz eksperimentiranje i kreativno druženje u novootvorenom Centru za mlade Dubrovnik, polaznici će se moći upoznati sa znanstvenim, umjetničkim i tehnološkim programima koje UR Institut priprema mladima u jesensko-zimskoj sezoni.


Radionica je namijenjena prvenstveno mladima od 15 do 30 godina, ali otvorena je za one malo mlađe i malo starije.

Radionica je besplatna.

Zbog propisanih mjera civilne zaštite, broj polaznika je ograničen.Prijave su moguće putem Facebook provila UR Instituta, maila steam@ur-institute.org, ili poveznice https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdzsjApdCPZGLx6CUVX2ZGW7bYKKzHRIcWqw_C2sDQ_wUWw8A/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0Radionica je producirana od strane UR Instituta u suradnji s Ars Electronica (AT) i Zajednica Tehničke Kulture Dubrovnik, pod okriljem međunarodnog Ars Electronica 2020 - festivala umjetnosti, znanosti i društva.


NOVOSTI

Bože, čuvaj Hrvatsku! - osobni osvrt Josipe Čović na strašne posljedice potresa

Svi smo trenutno u mislima i molitvama uz Petrinju, Sisak i ostala mjesta stradala ovim strašnim potresom, a misli o svemu što se događa prenijela je Josipa Čović kroz osobni osvrt.


SozialMarie - prijevite projekt društvene inovacije

Otvoren je 17. po redu natječaj SozialMarie za jednu od najstarijih i najuglednijih europskih nagrada za društvene inovacije.


Humanitarni koncert grupe Silente

Večeras, od 20:00 sati, grupa Silente će započeti s live stream-om svog posebnog online koncerta koji će održati iz Kazališta Marina Držića u Dubrovniku.


Stipendije za studente iz STEM područja

ICT tvrtka Comping raspisala je natječaj za dodjelu stipendija studentima STEM područja.


Radionica fotografije za djelatnike u kulturi

Radionica je namijenjena svima koji žele unaprijediti poznavanje fotografije.