PRVI PUT U DUBROVNIKU - Prijavite se za Lokalnu akademiju političkog razvoja

Autor: , 28-09-2020
Fotografirao: Udruga Bonsai
PRVI PUT U DUBROVNIKU - Prijavite se za Lokalnu akademiju političkog razvoja
Po prvi put u Dubrovniku.

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai u suradnji s Akademijom za politički razvoj (APR) i Udrugom gradova poziva zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za sudjelovanje u LAPR edukativnom programu poticanja razvoja, dijaloga i umrežavanja dionika u lokalnim sredinama. Program će se održavati u Dubrovniku od 23. do 25. listopada, a namijenjen je lokalnim akterima uprave, medija, civilnoga društva, znanstvene zajednice i poduzetništva iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Lokalni APR u Dubrovniku dio je projekta „LAPR – Lokalni programi APR-a“ te stiže u Dubrovnik na inicijativu Udruge Bonsai koja dugi niz godina promovira volonterstvo, aktivno građanstvo i kulturu dijaloga. Program je namijenjen osnaživanju lokalnih dionika na području aktivnog i demokratskog građanstva i njihovom aktivnom uključivanju u sve segmente društvenog života u lokalnoj zajednici. Do sada je provedeno 5 ciklusa Lokalne akademije i to u Splitu, Osijeku, Zaprešiću, Varaždinu i Čakovcu, a sada po prvi puta dolazi u našu najjužniju županiju.

Svi polaznici sudjelovat će u tri modula koji će se održati od 23. do 25. listopada u Centru za mlade Dubrovnik. Moduli će biti sastavljeni od predavanja, radionica i panel diskusija s temama iz područja transparentnosti, decentralizacije i participacije građana u političkim procesima, zelene ekonomije i održivog razvoja, kulture dijaloga te stvaranja javnih politika u lokalnoj zajednici. Predavači i panelisti bit će priznati profesionalci i stručnjaci s nacionalne i lokalne razine. Nacrt programa dostupan je niže u objavi.

LAPR Dubrovnik okupit će do 20 polaznica_ka koji će biti odabrani temeljem javnog poziva. 

Za sudjelovanje u programu, potrebno je ispuniti Prijavni-obrazac, te ga poslati na e-mail adresu: prijave@apr.hr (u predmet elektroničke pošte upisati „Prijava na LAPR Dubrovnik: ime i prezime“). 

 

Krajnji rok za prijavu je 11. listopada 2020. u ponoć.


Prijavnicu, detaljan program i sve ostale informacije potražite na http://www.udrugabonsai.hr/newbonsai/archives/2534


NOVOSTI

Izložba fotografija ''Dubrovnik - portret grada Camerom obscurom''

Otvorenje izložbe je večeras, 23. listopada u atriju palače Sponza u 19:30 sati. Izložba ostaje otvorena do 3. studenog.


Prijavite se za Rockwool Adriatic stipendije

Već 13 godina zaredom u sklopu projekta “Je li plava boja vaše latice?” Rockwool Adriatic je raspisao natječaj za prestižne učeničke i studentske stipendije.


DUFF gledaniji nego ikad. Otkrili smo zašto se prijavio veliki broj filmaša!

Dubrovnik film festival unatoč koroni ostvaruje izvrsne rezultate.


Najavljena Lokalna akademija za politički razvoj u Dubrovniku

Udruga Bonsai, u suradnji s Akademijom za politički razvoj i Udrugom gradova je na konferenciji za tisak održanoj danas u Centru za mlade Dubrovnik najavila Lokalnu akademiju za politički razvoj


Prilika za volontiranje u Poljskoj

Fundacja Rozwoju Spoleczenstwa Przedsiebiorczego traži volontere za projekt koji počinje 1. siječnja.