``Ljetna lektira ´´ Ljetne škole filma Šipan proglašena za najbolji igrani film na državnoj Reviji

Autor: , 05-10-2020
Fotografirao: LJŠFŠ
``Ljetna lektira ´´ Ljetne škole filma Šipan proglašena za najbolji igrani film na državnoj Reviji
Novi uspjeh Ljetne škole filma Šipan.

Na netom završenoj državnoj Reviji filmskog stvaralaštva djece, koja se ove godine s bazom na Malom Lošinju održala uglavnom u on-line formi, prošlogodišnji film radionice igranog Ljetne škole filma Šipan filma osvojio je prvo mjesto u kategoriji igranog filma. Film “Ljetna lektira“ je nastao na 16. Ljetnoj školi filma Šipan 2019. pod mentorstvom Zorana Zoke Ćatića i Mirze Ajnadžića, a u produkciji Mira Bronzića i Nilsa Neuberta. Polaznici radionice koji su po sistemu od ideje do premijere osmislili, režirali, snimili i montirali ovaj petnaestominutni film bili su: Ivo Krističević, Petra Bibica, Đive Đurović, Ivan Marković, Antonija Đurković, Klara Bašić, Ante Urđević, Zita Marković, Pero Boroje, Andrea Đurović, Nika Bibica, Margita Labaš, Maro Simunović i Lara Marčinko.

 

Revija se održavala online i u Malom Lošinju od 1. do 4. listopada. Revija filmskog stvaralaštva djece najveća je i najstarija dječja filmska manifestacija u Hrvatskoj. Ove godine zajednički su je organizirali Hrvatski filmski savez, OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj i Pučko otvoreno učilište Mali Lošinj.

 

Za program 58. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece prijavljeno je čak 245 filmova autora osnovnoškolskog uzrasta. U progam konkurencije odabrano je 86 radova u 6 kategorija od kojih je 22 animiranih, 11 dokumentarnih i 19 igranih filmova. Ostale kategorije broje 13 radioničkih, 12 filmova u slobodnom stilu te 9 TV reportaža. Nagrade na Reviji dodijelio je stručni ocjenjivački sud: redateljica Čejen Černić Čanak, animatorica Petra Zlonoga te novinarka i savjetnica u uredu pravobraniteljice za djecu Maja Flego. Uz njih, o nagradama je odlučivao i ocjenjivački sud djece iz Malog Lošinja.

 

Ova, još jedna u nizu, nagrada za vrijedne male šipanske filmaše svakako je poticaj na daljnji rad. Filmovi sa ovogodišnje 17. Ljetne škole filma Šipan koja se, podsjetimo, poštujući sve epidemiološke standarde i uvjete ipak održala ovog ljeta već su spremni za Reviju sljedeće godine, a isto tako i za domaće i međunarodne festivale među kojim ja prije svega i nadolazeći Festival filmskog stvaralaštva djece i mladih zemalja Mediterana – DUFF gdje je u jaku međunarodnu konkurenciju također ušao film „Ljetna Lektira“, a uz udrugu Luža i Kinematografe Dubrovnik Škola filma Šipan je jedan od organizatora festivala.Nagrađeni film možete pogledati na  https://www.youtube.com/watch?v=UKC6Q-NwVO0&t=4s


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.