Duhovi i misteriji grada Dubrovnika - tura namijenjena mladima starijima od 12 godina

Autor: , 07-10-2020
Fotografirao: Dubrovačke knjižnice
Duhovi i misteriji grada Dubrovnika - tura namijenjena mladima starijima od 12 godina
U organizaciji Odjela za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica i Marije Milovac iz „Haunted Dubrovnik“, u srijedu 7. listopada 2020. bit će održana tura „Duhovi i misteriji grada Dubrovnika“ namijenjena mladima od 12 godina pa nadalje.

Tura je osmišljena kao rezultat nadahnuća i ljubavi prema bogatoj dubrovačkoj povijesti, folkloru i legendama i mali je prozor u stari, mračni i mistični svijet Dubrovnika koji je ispunjen pričama o jadu, tragičnim ljubavima, duhovima i utvarama, ukletim mjestima, bolestima, kažnjavanjima i smaknućima, anegdotama i tajnama.

 

Šetnja kreće s Boninova u 17:30 sati, od mjesta gdje su danas lokoti zaljubljenih, zatim prema trima crkvama sve do ljetnikovca Skočibuha. Šetnja dalje ide prema zgradi Sveučilišta koja je prvotno bila gradska bolnica, preko ljetnikovca obitelji Pucić, a onda do parka Gradac. Tu se pruža prekrasan pogled prema moru, a čut će se i neke manje poznate priče o utvarama na Lokrumu. Slijedi silazak kroz pilarske uličice, zastajanje pokraj vile Dubravke sve do posljednje postaje uvale od Pila gdje će se čuti legende iza Lovrijenca i Bokara.

 

Tijekom cijelog puta različite povijesne lokacije skrivaju ukleta mjesta, mračne i tragične priče i zanimljive legende, a šetnja ide u večernjim satima kad je najbolja atmosfera, kako bi se svi okupili oko plahe svjetlosti starog fenjera i naučimo priče iz bogatog dubrovačkog legendarija, mračnog folklora i mistične povijesti.

 

Prijave za sudjelovanje u turi “Duhovi i misteriji grada Dubrovnika” su obavezne i primaju se na mail djecji@dkd.hr ili u inbox Odjela za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica https://www.facebook.com/djecjiodjeldkd/.

 

Broj polaznika je ograničen!

 

Ovo događanje organizirano je u sklopu manifestacije Dani europske baštine 2020. koji se ove godine održavaju pod motom „Baština i obrazovanje – učenje za život“.

 


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.