7. Regionalni simpozij studenata društvenih i humanističkih znanosti

Autor: , 15-10-2020
Fotografirao: Studentski.hr
7. Regionalni simpozij studenata društvenih i humanističkih znanosti
Od 16. do 17. listopada u online obliku održat će se Regionalni studentski simpozij studenata društvenih i humanističkih znanosti na temu Identitet: fenomen, koncept, analiza.
 
Ovog petka, 16. listopada, kreće 7. Regionalni studentski simpozij studenata društvenih i humanističkih znanosti koji će trajati do 17. listopada. Održat će se online.

Temom ovogodišnjeg izdanja Identitet: fenomen, koncept, analiza cilj je probuditi svijest o važnosti interdisciplinarnog istraživanja te pristupa znanstvenim problemima, kao i podizanje cjelokupne kvalitete osobnog, društvenog, ali i znanstvenog života. Osim toga, ideja je ostvariti sintezu: interdisciplinarni skup tema, problema, ali i mogućih odgovora na različita pitanja kojima se dotičemo pojma identitet.

Simpozij je namijenjen studentima, kako društvenih i humanističkih tako i drugih znanosti koje prepoznaju pojam identiteta kao dio ili objekt istraživanja. Nudi im priliku za istraživanje zajedničke problematike raznovrsnih disciplina poput filozofije, sociologije, psihologije, pedagogije, povijesti, prirodnih znanosti, umjetničkih kritika, religijskih studija, književnosti i mnogih drugih. 

Neke su od tema izlaganja: Jezični i religijski identiteti bi/trilingvalnog Libanona: sociolingvističko čitanje, Opredmećivanje društvenosti: materijalni aspekti društvenih identiteta iz arheološke perspektive i Odbrana ekspertize: da li se filozofi identifikuju kao eksperti?, dok detaljan program možete pronaći na https://www.unist.hr/novosti/studentski-zivot/sedmi-regionalni-studentski-simpozij-studenata-drustvenih-i-humanistickih-znanosti

NOVOSTI

Izložba fotografija ''Dubrovnik - portret grada Camerom obscurom''

Otvorenje izložbe je večeras, 23. listopada u atriju palače Sponza u 19:30 sati. Izložba ostaje otvorena do 3. studenog.


Prijavite se za Rockwool Adriatic stipendije

Već 13 godina zaredom u sklopu projekta “Je li plava boja vaše latice?” Rockwool Adriatic je raspisao natječaj za prestižne učeničke i studentske stipendije.


DUFF gledaniji nego ikad. Otkrili smo zašto se prijavio veliki broj filmaša!

Dubrovnik film festival unatoč koroni ostvaruje izvrsne rezultate.


Najavljena Lokalna akademija za politički razvoj u Dubrovniku

Udruga Bonsai, u suradnji s Akademijom za politički razvoj i Udrugom gradova je na konferenciji za tisak održanoj danas u Centru za mlade Dubrovnik najavila Lokalnu akademiju za politički razvoj


Prilika za volontiranje u Poljskoj

Fundacja Rozwoju Spoleczenstwa Przedsiebiorczego traži volontere za projekt koji počinje 1. siječnja.