7. Regionalni simpozij studenata društvenih i humanističkih znanosti

Autor: , 15-10-2020
Fotografirao: Studentski.hr
7. Regionalni simpozij studenata društvenih i humanističkih znanosti
Od 16. do 17. listopada u online obliku održat će se Regionalni studentski simpozij studenata društvenih i humanističkih znanosti na temu Identitet: fenomen, koncept, analiza.
 
Ovog petka, 16. listopada, kreće 7. Regionalni studentski simpozij studenata društvenih i humanističkih znanosti koji će trajati do 17. listopada. Održat će se online.

Temom ovogodišnjeg izdanja Identitet: fenomen, koncept, analiza cilj je probuditi svijest o važnosti interdisciplinarnog istraživanja te pristupa znanstvenim problemima, kao i podizanje cjelokupne kvalitete osobnog, društvenog, ali i znanstvenog života. Osim toga, ideja je ostvariti sintezu: interdisciplinarni skup tema, problema, ali i mogućih odgovora na različita pitanja kojima se dotičemo pojma identitet.

Simpozij je namijenjen studentima, kako društvenih i humanističkih tako i drugih znanosti koje prepoznaju pojam identiteta kao dio ili objekt istraživanja. Nudi im priliku za istraživanje zajedničke problematike raznovrsnih disciplina poput filozofije, sociologije, psihologije, pedagogije, povijesti, prirodnih znanosti, umjetničkih kritika, religijskih studija, književnosti i mnogih drugih. 

Neke su od tema izlaganja: Jezični i religijski identiteti bi/trilingvalnog Libanona: sociolingvističko čitanje, Opredmećivanje društvenosti: materijalni aspekti društvenih identiteta iz arheološke perspektive i Odbrana ekspertize: da li se filozofi identifikuju kao eksperti?, dok detaljan program možete pronaći na https://www.unist.hr/novosti/studentski-zivot/sedmi-regionalni-studentski-simpozij-studenata-drustvenih-i-humanistickih-znanosti

NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.