Online izdanje Sajma stipendija

Autor: , 19-10-2020
Fotografirao: Studentski.hr
Online izdanje Sajma stipendija
Sajam stipendija i visokog obrazovanja Institut za razvoj obrazovanja donosi u novom, posebnom online izdanju.
 Prilagođen je zbog poznatih globalnih izazova koji su u kratkom vremenu značajno utjecali na trendove u brojnim područjima. Održat će se na stranici www.iro.hr 25. studenoga 2020. godine od 10 do 16 sati, a na istoj će se stranici moći pronaći satnica te službeni i popratni program.

 

Događaj će istovremeno biti nacionalnog i lokalnog karaktera te će objediniti sve lokacije na kojima se tradicionalno održavao: Rijeku, Zadar i Zagreb. Ovaj format omogućit će fleksibilnost, komunikaciju i olakšan pristup mnogo većem broju sudionika i široj publici unutar i izvan granica Hrvatske, pri čemu će interaktivnost biti glavni predznak.

Tijekom cijelog dana održavanja Sajma posjetitelji će moći razgovarati s predstavnicima visokih učilišta, institucijama koje dodjeljuju stipendije, bivšim stipendistima i predstavnicima nacionalnih i međunarodnih kompanija iz Hrvatske, drugih dijelova Europe, Sjeverne Amerike, Japana i drugih zemalja. Izlagači će pružati informacije o studijskim programima, programima stipendiranja, stručnim praksama, standardiziranim ispitima za studij u inozemstvu i tečajevima stranih jezika.

Održavanjem Sajma želi se ukazati na potrebu većeg izdvajanja resursa za sektor obrazovanjaazovanja i mlade ljude koji su u potrazi za različitim profesionalnim prilikama. Kvalitetnim informiranjem i savjetovanjem o studijskim programima studija želi se proširiti pristup visokom obrazovanju za sve društvene skupine, osigurati uspješan završetak upisanim studentima te pospješiti njihov prelazak na tržište rada i povezanost s gospodarstvom.

 
Ovogodišnje izdanje omogućile su potpore brojnih značajnih partnera koji će svoje institucije i programe također predstaviti na Sajmu: Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH (Arhitekt Sajma), Agencija za mobilnost i programe EU (Konzul Sajma), Sveučilište u Rijeci (Virtuoz Sajma), Grad Zadar (Protagonist Sajma), Grad Rijeka (Prijatelj Sajma) i Primorsko-goranska županija (donator i pokrovitelj).

 

Sajam je centralni događaj u visokom obrazovanju u Hrvatskoj namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i njihovim roditeljima te nastavnicima i istraživačima koji će na jednom mjestu u jednom danu moći pronaći sve informacije o mogućnosti studiranja i priprema za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. Ujedno će biti i prilika za virtualno okupljanje globalne zajednice koja promiče obrazovanje bez granica te, unatoč globalnoj krizi, raspravu usmjerava na pozitivne priče i prilike.

Prijavnica za besplatno sudjelovanje nalazi se na  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScxmgSAuM1HBmd_qHucjFx0cudErMGuW3RVQaI-wY2T1U9DQQ/viewform


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.