Studenti u Dubrovniku dobili Vodič za brucoše

Autor: , 20-10-2020
Fotografirao: CKM
Studenti u Dubrovniku dobili Vodič za brucoše
Dobra vijest za sve studente, stigao je Vodič koji će im olakšati studentski život.

Vodič za brucoše nastao je kao inicijativa sestrinskih udruga „Centar za karijere mladih Dubrovnik“ (CKM) i „Udruge za kreativno održivi razvoj i konkurentnost Dubrovnik“ (KORAK). Temeljen je na dugogodišnjem iskustva u radu s mladima, posebno studentima te je nastao kao odgovor na sva moguća pitanja koja prosječan student može postaviti prilikom dolaska u Dubrovnik.

 

Vodič za brucoše prva je brošura ove vrste u Dubrovniku koja uvodi brucoše u svijet studiranja i daje im odgovore na njima najvažnija pitanja. Brošura, odnosno Vodič sadržava brojne korisne informacije i prijedloge za bolje snalaženje studenata u Dubrovniku. Cilj vodiča je da služi kao paket dobrodošlice svakom brucošu te kao kvalitetan informacijski kanal za sve studente na našim fakultetima.

 

Vodič sadrži dio o povijesti Sveučilišta, studijskim programima, informacije Studentskog centra te ostale podatke vezane za studiranje. Brošura također sadrži općenite informacije o Dubrovniku i njegovom kulturnom sadržaju, ali i praktične informacije poput javnog prijevoza, liječničkog kartona te o korisnom i zabavnom provođenju slobodnog vremena.

 

U posljednjem dijelu Vodiča mogu se pronaći informacije poput savjeta za učenje i različite načine suočavanja sa stresom tijekom izazovnih situacija na fakultetu i izvan njega. Studenti će posebno koristiti studentski pojmovnik u kojem se nalaze svi pojmovi vezani uz studiranje, a oni koji nisu iz Dubrovnika posebno će posvetiti vrijeme čitanju dubrovačkog rječnika.

 

Vodič je dostupan u prostorijama Sveučilišta u Dubrovniku i drugim visokoobrazovnim učilištima, u novootvorenom Studentskom domu te ostalim frekventnim mjestima za studente.

 

„Na zadnjim stranicama nalaze se kuponi naših partnera koje mogu koristiti svi studenti. Ovim putem ih potičemo na korištenje usluga, edukativnog, zabavnog i informativnog karaktera naših lokalnih poduzetnika i obrtnika.“ – poručuju autori vodiča.


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.