Prijavite se za Bioelektroničku akademiju u Centru za mlade Dubrovnik

Autor: , 21-10-2020
Fotografirao: UR Institute
Prijavite se za Bioelektroničku akademiju u Centru za mlade Dubrovnik
UR Institute kreće s novom sezonom Bioelektroničke akademije u Centru za mlade Dubrovnik, koja je namijenjena mladima (14-30 godina).

Bioelektronička akademija 2020 je šesto izdanje naprednog izvannastavnog edukacijskog program za mlade koji se bavi suvremenim interdisciplinarnim granama bioloških i tehničkih znanosti kroz praksu i eksperimentiranje s novim tehnologijama.


Kroz okvir bioelektronike program spaja suvremenu biologiju, kemiju, informatiku, elektroniku, tehničku kulturu, robotiku, nove tehnologije i materijale, biološko i biomedicinsko inženjerstvo te kreativno STEAM stvaralaštvo.

Pozivaju se svi zainteresirani mladi (14-30 god) da se pridruže u laboratorijima UR Instituta pri Centru za mlade Dubrovnik.

 

Program se otvara radionicom „Biotehnologija i Biohakiranje“ koja će se održati u subotu, 24. listopada u 10 sati.


Kroz eksperimentiranje i praksu u svijetu mikroba, stanica i molekula, možete se upoznati sa aktualnim zanimljivim tehnikama poput; genetičkog inženjerstva, kloniranja, uzgoja organa i sl.

Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Za razumijevanje sadržaja potrebno je osnovno predznanje iz prirodoslovnih predmeta.

 

Zbog epidemiološke situacije, broj polaznika je ograničen.
Prijave se obavljaju elektronski – putem Google obrasca na slijedećem linku: https://forms.gle/25s1XNtdRLvTuHsc8

 

 

Voditelj programa i autor koncepta:
Gjino Šutić - direktor UR Instituta, biotehnolog, biohaker i novomedijski umjetnik

Gostujući predavači:
Antonija Šakić – podpredsjednica UR Instituta, senior scientist at Antion Biosciences (CH), doktorica biomedicinskog inženjerstva

Tomo Sjekavica – tajnik Zajednice Tehničke kulture Dubrovčko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, vanjski suradnik na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, magistar inženjer računarstva

 

 

Program se ostvaruje uz potporu i partnerstvo sa Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije.

 


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.