DUFF gledaniji nego ikad. Otkrili smo zašto se prijavio veliki broj filmaša!

Autor: , 22-10-2020
Fotografirao: Informadur
DUFF gledaniji nego ikad. Otkrili smo zašto se prijavio veliki broj filmaša!
Dubrovnik film festival unatoč koroni ostvaruje izvrsne rezultate.

Ovog tjedna u emisiji Ura od Informadura ugostili smo dvoje gostiju. Jedan od njih je bio Miro Bronzić iz Ljetne škole filma Šipan, ali i suorganizator Dubrovnik film festivala. Upravo je DUFF bio povod našeg razgovora. Deveto izdanje manifestacije koje okuplja najbolje mlade filmaše nije izbjeglo korona krizu, ali odlučilo ju je nadići tako što je festival po prvi put postao virtualan. Jedno od pitanja koje smo pitali Mira je baš bilo vezano uz online program.

 

Preko 360 prijava, je li možda zato što je festival online je li se zato više filmova prijavilo? Mislite da je to bio dodatni poticaj jer je festival sada dostupan diljem svijeta?Na to vam mogu dati dvojak odgovor.
Prvo mi dosta prijava zaprimamo od školskih družina i udruženja te klubova koji su vezani uz rad s mladim. Znamo da je korona napravila lockdown sredinom trećeg mjeseca, kada su sve te udruge prestale s radom i uglavnom su filmovi ostali nedovršeni za prijaviti ih na DUFF. Zbog toga smo mislili da će biti manje prijava. No, ono što smo ove godine prvi put napravili jest da smo išli na platformu FilmFreeway, koja je profesionalna platforma za prijavu profesionalnih festivala. Iako mi nas ne volimo zvati profesionalni festival, nego profesionalni festival neprofesijskog filma.  Time je sigurno postalo dostupnije svima onima kojima su zanimljivi filmski festivali, ali i onima koji žele aplicirati na festivale. Vjerojatno je veliki broj prijavitelja se prijavio na taj način, osobito u kategoriji tematskog filma i eksperimentalnog filma. Riječ je o kategorijama za koje su se mladi filmaši mogli prijaviti iz cijelog svijeta, a ne samo Mediterana.

 

 
Cijelu emisiju možete poslušati ovdje.

 

Program ovogodišnjeg DUFF-a možete pronaći ovdje

 


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.