Naučite njemački i islandski jezik u matičnim zemljama

Autor: , 28-10-2020
Fotografirao: MonikaP
Naučite njemački i islandski jezik u matičnim zemljama
U tijeku su prijave na dva zanimljiva natječaja kojima se stipendiraju studenti za učenje stranih jezika – njemačkog i islandskog – u njihovim matičnim državama.

Sveučilište Johannesa Guttenberga u Mainzu u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu raspisalo je natječaj za jednu djelomičnu studentsku stipendiju za ljetnu školu njemačkog jezika koja će se održati u razdoblju od 2. do 27. kolovoza 2021. godine. Ukupna je cijena sudjelovanja 2.200,00 € te obuhvaća smještaj, tečaj i sve dodatne aktivnosti, a stipendija iznosi 1.000,00 €. K tome, odabranom će studentu Sveučilište u Zagrebu dodatno udijeliti potporu od 500,00 €.

Za ovu se stipendiju mogu natjecati studenti svih fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu, jednako kao i studenti svih razina studija. Jedini su uvjet odslušana minimalno dva semestra. Tekst natječaja kao i sve detalje oko podnošenja prijave možete pronaći na https://summer.uni-mainz.de/international_summer_school_jgu/german-language-school/

Islandsko Ministarstvo obrazovanja, znanosti i kulture dodjeljuje 15 stipendija za učenje islandskog jezika na Sveučilištu u Reykjaviku za razdoblje od 1. rujna 2021. do 30. travnja 2022. godine. Uvjet za kandidate jest prethodno znanje islandskog jezika na razini opisanoj u natječaju te jedna završena godina sveučilišnog studija.

Prednost pri odabiru kandidata imat će oni mlađi od 35 godina. Kompletan tekst natječaja nalazi se na https://arnastofnun.is/en/about-scholarship


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.