Promjena koju želiš vidjeti - predavanje o ekološkim aktivnostima Hrvatskoj planinarskog društva Snježnica

Autor: , 05-11-2020
Fotografirao: Dubrovačke knjižnice
Promjena koju želiš vidjeti - predavanje o ekološkim aktivnostima Hrvatskoj planinarskog društva Snježnica
 U okviru programa Mjeseca hrvatske knjige, koji je ove godine posvećen planetu Zemlji i održava se pod motom „Razlistaj se“, Dubrovačke knjižnice ugostit će  predsjednicu Hrvatskog planinarskog društva Sniježnica Jovanku Cvetinović.

 U predavanju  pod nazivom „Promjena koju želiš vidjeti“ ona će nas upoznati s ekološkim aktivnostima Društva i projektima poput „Zelene čistke“, „Plave čistke“ i „Čistog podzemlja“, u kojem je Društvo ove godine prvi put sudjelovalo. Predavanje će se održati u petak, 6. studenoga 2020., s početkom u 18 sati.

 

Zbog poštivanja epidemioloških mjera broj polaznika je ograničen, a prijave su obvezne i primaju se na e-adresu lapad@dkd.hr  ili na broj telefona 441-399.

 

Ovim povodom u prizemlju Narodne knjižnice Grad postavljena je prigodna izložba „SpeleoSton“, koja ostaje otvorena do 6. studenoga. Izložba je prvi put  prikazana u Putnikovićima 2019.  godine, a nastala je u okviru projekta „Tajne podzemnog svijeta Općine Ston“  s ciljem inventarizacije i vrednovanja dosada neistraženih speleoloških objekata Općine. Projekt je realiziran u suradnji Hrvatskog planinarskog društva Sniježnica, Hrvatskog biospeleološkog društva i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije. Izložba  je zanimljiv uvod u predavanje i prikaz kako se ponašamo prema prirodi oko nas.


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.