Prijavite se za besplatnu radionicu ``Uvod u biotehnologiju i biohakiranje I.´´ u Centru za mlade Dubrovnik

Autor: , 05-11-2020
Fotografirao: UR Institute
Prijavite se za besplatnu radionicu ``Uvod u biotehnologiju i biohakiranje I.´´ u Centru za mlade Dubrovnik
U Centru za mlade Dubrovnik u nedjelju, 8. studenog u 16:30 sati održat će se besplatna radionica „Uvod u biotehnologiju i biohakiranje I.“

 Radionica će se održati u sklopu šestog izdanja naprednog izvannastavnog edukacijskog programa UR Instituta za mlade - Bioelektroničke akademije 2020.

 

Program se bavi suvremenim interdisciplinarnim granama bioloških i tehničkih znanosti kroz praksu i eksperimentiranje s novim tehnologijama.  Kroz okvir bioelektronike program spaja suvremenu biologiju, kemiju, informatiku, elektroniku, tehničku kulturu, robotiku, nove tehnologije i materijale, biološko i biomedicinsko inženjerstvo te kreativno STEAM stvaralaštvo.

Pozivaju se svi zainteresirani mladi (od 14 do 30 godina) da dođu u nedjelju u Centar za mlade Dubrovnik i sudjeluju u radionici koja se održava po drugi put zbog dodatnog interesa.

 

Kroz eksperimentiranje i praksu u svijetu mikroba, stanica i molekula, mladi se mogu upoznati s aktualnim zanimljivim tehnikama poput; genetičkog inženjerstva, kloniranja, uzgoja organa i sl.

Za razumijevanje sadržaja potrebno je osnovno predznanje iz prirodoslovnih predmeta.

Zbog epidemiološke situacije, broj polaznika je ograničen.

 

Program radionice:

16:30 - 17:00 Razgledanje Centra za mlade Dubrovnik, predstavljanje programa Bioelektronička akademija, upoznavanje s polaznicima i predavačima

17:00 - 17:30 Upoznavanje s radom u biotehnološkom laboratoriju

17:30 - 17:45 Pauza za kavu i kolače

17:45 - 18:15 Uvod u svijet biotehnologije i biohakiranja

18:15 - 19:00 Eksperimentiranje s mikroorganizmima

 

Prijave se obavljaju elektronski putem Google obrasca na slijedećem linku:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTOTuZF07zuxZzMlnJ7CIrjNFP7GT8AFwNaS_JTbpDfo8H8A/viewform?fbclid=IwAR2G_mOwsZIWkT7l4fKBadSgzdxMkQnam7k0k-tt1pwwP-HT9Wgp3VDjd3c

 

Voditelj programa i autor koncepta je Gjino Šutić, direktor UR Instituta, biotehnolog, biohaker i novomedijski umjetnik.

Gostujući predavači su Antonija Šakić, podpredsjednica UR Instituta, viša znanstvenica u Antion Biosciences u Švicarskoj i doktorica biomedicinskog inženjerstva te Tomo Sjekavica, tajnik Zajednice Tehničke kulture Dubrovčko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, vanjski suradnik na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku i magistar inženjer računarstva

Program se ostvaruje uz potporu i partnerstvo sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.