Obilježavanje Međunarodnog dana izumitelja u Centru za mlade Dubrovnik

Autor: , 06-11-2020
Fotografirao: Informadur
Obilježavanje Međunarodnog dana izumitelja u Centru za mlade Dubrovnik
Međunarodni dan izumitelja po prvi put će se proslaviti u Centru za mlade Dubrovnik u ponedjeljak, 9. studenog, kroz prigodni program u organizaciji UR Instituta i udruga partnera.

Pozivaju se svi mladi da prisustvuju ovom zanimljivom besplatnom programu. Međunarodni dan izumitelja slavi se na datum rođenja holivudske izumiteljice i filmske umjetnice austrijskog podrijetla Hedy Lamarr - majke suvremene bežične komunikacije (Wi-Fi, Bluetooth).

 

 

PROGRAM:

19:30 – 20:00 Kratko uvodno predavanje (upoznavanje s pojmom izumiteljstva, predstavljanje prilika za mlade izumitelje u Dubrovniku)

20:00 – 21:30 Projekcija dokumentarnog filma "Bombshell" (2017) o Hedy Lamarr: njeni uspjesi, teškoće i izazovi kao izumiteljice 40tih godina prošlog stoljeća u vrijeme zlatnog doba Hollywooda i II. Svjetskog rata.

21:30 – 22:00 Okrugli stol na temu žena u znanosti, akademske zatvorenosti te intelektualne diskriminacije.

 

 

Zbog epidemioloških mjera te ograničenosti broja sudionika potrebno se predbilježiti.

Predbilježbe putem mail-a :  steam@ur-institute.org

 

Proslavu uz UR Institut u partnerstvu organiziraju i Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Udruga inovatora Dubrovačko-neretvanske županije, Udruga za promicanje medijske kulture Luža i Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai.


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.