Napiši najbolji studentski znanstveni ili stručni rad i osvoji novčanu nagradu

Autor: , 09-11-2020
Fotografirao: Green Chameleon
Napiši najbolji studentski znanstveni ili stručni rad i osvoji novčanu nagradu
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga – Hanfa – objavila je natječaj za najbolje studentske znanstvene i stručne radove u okviru Godišnje nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2021. godinu.

Tri će najbolja nagraditi novčanim iznosima – osigurano je 15.000,00 kuna neto za prvo mjesto, 10.000,00 kuna za drugo te 5.000,00 kuna za treće mjesto.

U slučaju suautorstva nagrada se dijeli na jednake dijelove između autora, pri čemu je broj suautora limitiran na najviše tri.

U radovima je potrebno obraditi jednu od sljedećih tema: Financijske inovacije (engl. fintech) – prilike i rizici, Održivost mirovinskih sustava u okolnostima sekularne stagnacije i demografskog starenja populacije, Utjecaj kriptovaluta na tradicionalna tržišta kapitala, Perspektive tržišta osiguranja u održivoj zelenoj ekonomiji, Uvođenje eura i utjecaj na sektor financijskih usluga u Republici Hrvatskoj.

Iz Hanfe navode da se stručni rad predaje u formi znanstvenog članka i to u obliku izvornog znanstvenog članka, preglednog rada ili stručnog članka. Prijave su otvorene do 30. lipnja 2021. godine u 16:00 sati.

Dodatne informacije kao i linkove za prijavu rada potražite na https://www.hanfa.hr/vijesti/poziv-studentima-za-prijavu-na-natje%C4%8Daj-za-najbolje-studentske-znanstvene-i-stru%C4%8Dne-radove/

Namjera je Hanfe ovim pozivom dodatno unaprijediti suradnju s visokim učilištima i potaknuti studentsku zajednicu da se pobliže i na praktičnoj razini upozna sa zbivanjima na financijskim tržištima. Osim navedenog, taj oblik suradnje omogućit će interaktivnost studenata s regulatornim tijelom sektora financijskih usluga u Republici Hrvatskoj. Neposrednim uvidom u procese na tržištu financijskih usluga studenti imaju priliku unaprijediti vlastitu kreativnost i razviti vještine znanstvenog istraživanja i rasuđivanja te nadograditi znanja i vještine stečene tijekom studija.


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.