Održane dvije radionice Bioelektroničke akademije u Centru za mlade Dubrovnik – mladi istraživali mikrobe, stanice i molekule

Autor: , 09-11-2020
Fotografirao: Informadur
Održane dvije radionice Bioelektroničke akademije u Centru za mlade Dubrovnik – mladi istraživali mikrobe, stanice i molekule
U sklopu šestog izdanja naprednog izvannastavnog edukacijskog programa UR Instituta namijenjenog mladima u Centru za mlade Dubrovnik tijekom vikenda održane su dvije radionice Bioelektroničke akademije 2020.

Kroz radionice  „Uvod u biotehnologiju i biohakiranje I“ i  „Biotehnologija i biohakiranje II“ mladi su kroz eksperimentiranje i praksu ušli u svijet mikroba, stanica i molekula. Također su imali priliku upoznati se s aktualnim zanimljivim tehnikama poput genetičkog inženjerstva, kloniranja, uzgoja organa i slično.

Voditelj programa bio je predsjednik UR Instituta Gjino Šutić, a program je realiziran uz potporu i partnerstvo sa Zajednicom tehničke kulture Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Bioelektronica akademija radonica I i II

NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.