Održane dvije radionice Bioelektroničke akademije u Centru za mlade Dubrovnik – mladi istraživali mikrobe, stanice i molekule

Autor: , 09-11-2020
Fotografirao: Informadur
Održane dvije radionice Bioelektroničke akademije u Centru za mlade Dubrovnik – mladi istraživali mikrobe, stanice i molekule
U sklopu šestog izdanja naprednog izvannastavnog edukacijskog programa UR Instituta namijenjenog mladima u Centru za mlade Dubrovnik tijekom vikenda održane su dvije radionice Bioelektroničke akademije 2020.

Kroz radionice  „Uvod u biotehnologiju i biohakiranje I“ i  „Biotehnologija i biohakiranje II“ mladi su kroz eksperimentiranje i praksu ušli u svijet mikroba, stanica i molekula. Također su imali priliku upoznati se s aktualnim zanimljivim tehnikama poput genetičkog inženjerstva, kloniranja, uzgoja organa i slično.

Voditelj programa bio je predsjednik UR Instituta Gjino Šutić, a program je realiziran uz potporu i partnerstvo sa Zajednicom tehničke kulture Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Bioelektronica akademija radonica I i II

NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.