Proslavljen Međunarodni dan inovatora u Centru za mlade Dubrovnik

Autor: , 10-11-2020
Fotografirao: Informadur
Proslavljen Međunarodni dan inovatora u Centru za mlade Dubrovnik
U obilježavanju Međunarodnog dana inovatora iz Švicarske sudjelovala i hrvatska znanstvenica Antonia Šakić

U Centru za mlade Dubrovnik  u ponedjeljak, 9. studenog, po prvi put je obilježen Međunarodni dan inovatora koji se slavi na datum rođenja holivudske izumiteljice i filmske umjetnice austrijskog podrijetla Hedy Lamarr, majke suvremene bežične komunikacije (Wi-Fi, Bluetooth). Prigodni program organizirao je UR Institut u partnerstvu s Zajednicom tehničke kulture Dubrovnik, Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Udrugom inovatora Dubrovačko-neretvanske županije, Udrugom za promicanje medijske kulture Luža i Udrugom za razvoj civilnog društva Bonsai.

 

Program se sastojao od uvodnog predavanje  na kojem je predsjednik UR Instituta Gjino Šutić okupljene upoznao s pojmom izumiteljstva te predstavio prilike za mlade izumitelje u Dubrovniku. Uslijedila je projekcije dokumentarnog filma „Bombshell“ koji govori o uspjesima, teškoćama i izazovima Hedy Lamarr kao izumiteljice u doba zlatnih godina Hollywood-a i II. Svjetskog rata.

Za kraj programa održan je okrugli stol na kojem se razgovaralo o tome koliko su danas žene zastupljene i cijenjene u znanstvenoj zajednici. Posebnost večeri i okruglog stola je bila i izravna video veza sa Švicarskom odakle je hrvatska znanstvenica Antonia Šakić, doktorica biomedicinskog inženjerstva i viša znanstvenica u Antion Biosciences, biofarmaceutskoj tvrtki, koja je s okupljenima podijelila vlastita iskustva.

Međunarodni dan inovatora u Centru za mlade Dubro

NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.