Proslavljen Međunarodni dan inovatora u Centru za mlade Dubrovnik

Autor: , 10-11-2020
Fotografirao: Informadur
Proslavljen Međunarodni dan inovatora u Centru za mlade Dubrovnik
U obilježavanju Međunarodnog dana inovatora iz Švicarske sudjelovala i hrvatska znanstvenica Antonia Šakić

U Centru za mlade Dubrovnik  u ponedjeljak, 9. studenog, po prvi put je obilježen Međunarodni dan inovatora koji se slavi na datum rođenja holivudske izumiteljice i filmske umjetnice austrijskog podrijetla Hedy Lamarr, majke suvremene bežične komunikacije (Wi-Fi, Bluetooth). Prigodni program organizirao je UR Institut u partnerstvu s Zajednicom tehničke kulture Dubrovnik, Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Udrugom inovatora Dubrovačko-neretvanske županije, Udrugom za promicanje medijske kulture Luža i Udrugom za razvoj civilnog društva Bonsai.

 

Program se sastojao od uvodnog predavanje  na kojem je predsjednik UR Instituta Gjino Šutić okupljene upoznao s pojmom izumiteljstva te predstavio prilike za mlade izumitelje u Dubrovniku. Uslijedila je projekcije dokumentarnog filma „Bombshell“ koji govori o uspjesima, teškoćama i izazovima Hedy Lamarr kao izumiteljice u doba zlatnih godina Hollywood-a i II. Svjetskog rata.

Za kraj programa održan je okrugli stol na kojem se razgovaralo o tome koliko su danas žene zastupljene i cijenjene u znanstvenoj zajednici. Posebnost večeri i okruglog stola je bila i izravna video veza sa Švicarskom odakle je hrvatska znanstvenica Antonia Šakić, doktorica biomedicinskog inženjerstva i viša znanstvenica u Antion Biosciences, biofarmaceutskoj tvrtki, koja je s okupljenima podijelila vlastita iskustva.

Međunarodni dan inovatora u Centru za mlade Dubro

NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.