Državna nagrada za znanost Stjepanu Srhoju, čestitamo!

Autor: , 11-11-2020
Fotografirao: UNIDU
Državna nagrada za znanost Stjepanu Srhoju, čestitamo!
Nastavnik na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju doc. dr. sc. Stjepan Srhoj dobitnik je Državne nagrade za znanost za 2019., u kategoriji Godišnje nagrade za znanstvene novake, za područje društvenih znanosti.

 

U obrazloženju nagrade navedeno je:

Dr. sc. Stjepan Srhoj preddiplomski i diplomski studij završio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. U 2015. godini upisao je zajednički doktorski studij ekonomije Sveučilišta Innsbruck (UIBK) i Sveučilišta Linz u Austriji. Na UIBK je u travnju 2019. godine obranio doktorsku disertaciju pod naslovom: „High-growth firms and public grants as policy measures for fostering growth“. Vrlo zapažen doprinos, rijedak i za zrelije istraživače u polju ekonomije, ostvario je objavom triju radova u 2019. godini od kojih su dva obavljena u časopisu rangiranom Q1 Wos CCC s IF 3.555. Radovi čine istraživačku cjelinu s fokusom na istraživanju efikasnosti korištenja javnog novca u poticanju izvozno orijentiranih malih i srednjih poduzeća.


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.