Slagalica poziva: Raspiši se!

Autor: , 16-11-2020
Fotografirao: Društvo Slagalica
Slagalica poziva: Raspiši se!
Društvo za afirmiranje i promicanje knjige i stripa Slagalica pod motom „Raspiši se!“ poziva mlade autore na sudjelovanje u natječajima za priču fantasy tematike i kratki roman kriminalističko/detektivskog žanra.

U natječaju za fantasy priču mogu sudjelovati učenici do 16 godine starosti, dok je poziv za kratki roman namijenjen mladima do 26 godina. Najbolji među pristiglim radovima bit će objavljeni u obliku slikovnice, odnosno romana. Natječaji su otvoreni do 01. ožujka 2021. za priču te do 01. lipnja 2021. za kratki roman.

Detaljni uvjeti, odnosno propozicije natječaja mogu se pronaći ovdje:

https://slagalica.hr/natjecaj-za-fantasy-pricu/

https://slagalica.hr/natjecaj-kriminalisticki-roman/

Najnovije izdanje Slagalice objavljeno u mjesecu listopadu ove godine je dvojezična slikovnica pod nazivom „Avanture princeze Puding / The Adventures of Princess Pudding“ autora Leona Tomaševića, inače pobjednika našega prošlogodišnjega literarnog natječaja za najbolju bajku. Ovim natječajima Slagalica nastavlja s objavljivanjem proznih djela - prvijenaca djece i mladih, i zato poziva sve mlade spisateljske talente da se u njih uključe. Raspiši se!


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.