Slagalica poziva: Raspiši se!

Autor: , 16-11-2020
Fotografirao: Društvo Slagalica
Slagalica poziva: Raspiši se!
Društvo za afirmiranje i promicanje knjige i stripa Slagalica pod motom „Raspiši se!“ poziva mlade autore na sudjelovanje u natječajima za priču fantasy tematike i kratki roman kriminalističko/detektivskog žanra.

U natječaju za fantasy priču mogu sudjelovati učenici do 16 godine starosti, dok je poziv za kratki roman namijenjen mladima do 26 godina. Najbolji među pristiglim radovima bit će objavljeni u obliku slikovnice, odnosno romana. Natječaji su otvoreni do 01. ožujka 2021. za priču te do 01. lipnja 2021. za kratki roman.

Detaljni uvjeti, odnosno propozicije natječaja mogu se pronaći ovdje:

https://slagalica.hr/natjecaj-za-fantasy-pricu/

https://slagalica.hr/natjecaj-kriminalisticki-roman/

Najnovije izdanje Slagalice objavljeno u mjesecu listopadu ove godine je dvojezična slikovnica pod nazivom „Avanture princeze Puding / The Adventures of Princess Pudding“ autora Leona Tomaševića, inače pobjednika našega prošlogodišnjega literarnog natječaja za najbolju bajku. Ovim natječajima Slagalica nastavlja s objavljivanjem proznih djela - prvijenaca djece i mladih, i zato poziva sve mlade spisateljske talente da se u njih uključe. Raspiši se!


NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.