Umjetnička izložba plesnih fotografija ''Jezik duše''

20-11-2020
Umjetnička izložba plesnih fotografija ''Jezik duše''
U ponedjeljak, 23. studenog u 18 sati u Luži otvorit će se izložba plesnih fotografija "Jezik duše".
"Ples je skriveni jezik duše našeg tijela" rekla je Martha Graham, poznata balerina i koreografkinja, a D'ambroise govori da je ples puls, otkucaj srca, disanje, to je ritam ljudskog tijela. To je ekspresija u vremenu i pokretu, ekspresija sreće, žalosti, ljubomore.
 
Izložbom fotografija prikazan je dio emocija prenesenih plesnim pokretom. Cilj izložbe je promocija plesa kao umjetnosti te spajanje različitih umjetnosti. Autorice izložbe su Belinda Marić i Betina Milić, a fotografkinja Katarina Radonić.
Modeli su Nika Benko Perić, Karla Curić, Petra Curić, Mara Kakarigji, Petra Macan, Maja Makivić, Daria Morović, Petra Ruso, Lukša Tomić, Mihael Tošić. Lokacija fotografiranja je Umjetnička galerija Dubrovnik.
Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Dubrovnika.
 
Broj posjetilja na otvaranju izložbe je ograničen sukladno epidemiološkim mjerama.
 
Izložba će biti otvorena za posjetitelje do nedjelje, 5.prosinca u popodnevnim satima.

NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.