Umjetnička izložba plesnih fotografija ''Jezik duše''

20-11-2020
Umjetnička izložba plesnih fotografija ''Jezik duše''
U ponedjeljak, 23. studenog u 18 sati u Luži otvorit će se izložba plesnih fotografija "Jezik duše".
"Ples je skriveni jezik duše našeg tijela" rekla je Martha Graham, poznata balerina i koreografkinja, a D'ambroise govori da je ples puls, otkucaj srca, disanje, to je ritam ljudskog tijela. To je ekspresija u vremenu i pokretu, ekspresija sreće, žalosti, ljubomore.
 
Izložbom fotografija prikazan je dio emocija prenesenih plesnim pokretom. Cilj izložbe je promocija plesa kao umjetnosti te spajanje različitih umjetnosti. Autorice izložbe su Belinda Marić i Betina Milić, a fotografkinja Katarina Radonić.
Modeli su Nika Benko Perić, Karla Curić, Petra Curić, Mara Kakarigji, Petra Macan, Maja Makivić, Daria Morović, Petra Ruso, Lukša Tomić, Mihael Tošić. Lokacija fotografiranja je Umjetnička galerija Dubrovnik.
Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Dubrovnika.
 
Broj posjetilja na otvaranju izložbe je ograničen sukladno epidemiološkim mjerama.
 
Izložba će biti otvorena za posjetitelje do nedjelje, 5.prosinca u popodnevnim satima.

NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.