Online predstavljanje rezultata projekta Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra u Lazaretima

Autor: , 26-11-2020
Fotografirao: ARL
Online predstavljanje rezultata projekta Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra u Lazaretima
Projekt „Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Udruge u Lazaretima (Art radionica Lazareti, Deša-Dubrovnik, Studentski teatar Lero) i njihovi partneri Grad Dubrovnik i Dubrovačke ljetne igre pri samom su kraju svog dvogodišnjeg projekta „Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra u Lazaretima“, sufinanciranog kroz sredstva Europskog socijalnog fonda.* Tom prigodom u petak, 27.11.2020. u 10.30h preko Zoom platforme održat će se predstavljanje glavnih rezultata projekta.
 
Teme i govornici su:
1) O projektu „Mjesto zajednice“ – Srdjana Cvijetić (Art radionica Lazareti)
2) Mentorstvo o načelima javno-civilnog partnerstva – Ana Žuvela
3) Pravilnik Platforme za Lazarete – Ana Cvjetković (Deša-Dubrovnik)
4) Pilot-javni poziv „Uključi se u Mjesto zajednice!“ – Ana Grgić (Deša – Dubrovnik)
5) Mapiranje infrastrukture dostupne za organizaciju i provedbu kulturnih, umjetničkih i društvenih aktivnosti – Srdjana Cvijetić (Art radionica Lazareti)
6) Kolektivna sakupljačka akcija i izložba „Sakupljač Dubrovnik“ – Srdjana Cvijetić (Art radionica Lazareti)
7) Lazareti prijepora / Lazareti suradnje/ Mjesto zajednice – istraživanje o stanju sudioničkog upravljanja na primjeru DKC Lazareti (Kruno Kardov, Ana Žuvela i Petra Marčinko)
 
Za sudjelovanje se potrebno registrirati na linku https://bit.ly/36ZkOQS do četvrtka u 16h kako kako biste mogli poslati Zoom link. Ovo javno predstavljanje bit će snimano.
 
*MJESTO ZAJEDNICE – Razvoj društveno-kulturnog centra u Lazaretima:
Projekt Mjesto zajednice se temelji na gradnji civilno-javnog partnerstva između Grada Dubrovnika, Dubrovačkih ljetnih igara, Art radionice Lazareti, Deše i Studentskog teatra Lero.Projekt za cilj ima razvoj i uspostavljanje društveno-kulturnog centra koji svoje djelovanje temelji na kulturnim i društvenim potrebama zajednice te vrijednostima sudioništva, uključenosti, otvorenosti, zajedništva i održivog očuvanja kulturne baštine. Projekt obuhvaća i razvija brojne aktivnosti: od edukacija za organizacije civilnog društva, preko razvoja modela uključivanja javnosti u predlaganje, planiranje i provedbu aktivnosti u Lazaretima, istraživanja društvenog potencijala i utjecaja društveno-kulturnog centra do pripreme i provedbe participativnih kulturnih i umjetničkih aktivnosti. Projekt "Mjesto zajednice" sufinanciran je u okviru poziva Kultura u centru UP.04.2.1.04. – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020; a posrednička tijela u provedbi projekta su Ministarstvo kulture RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Projekt „Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) te sredstvima Državnog proračuna RH (15%).

NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.