Online predstavljanje rezultata projekta Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra u Lazaretima

Autor: , 26-11-2020
Fotografirao: ARL
Online predstavljanje rezultata projekta Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra u Lazaretima
Projekt „Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Udruge u Lazaretima (Art radionica Lazareti, Deša-Dubrovnik, Studentski teatar Lero) i njihovi partneri Grad Dubrovnik i Dubrovačke ljetne igre pri samom su kraju svog dvogodišnjeg projekta „Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra u Lazaretima“, sufinanciranog kroz sredstva Europskog socijalnog fonda.* Tom prigodom u petak, 27.11.2020. u 10.30h preko Zoom platforme održat će se predstavljanje glavnih rezultata projekta.
 
Teme i govornici su:
1) O projektu „Mjesto zajednice“ – Srdjana Cvijetić (Art radionica Lazareti)
2) Mentorstvo o načelima javno-civilnog partnerstva – Ana Žuvela
3) Pravilnik Platforme za Lazarete – Ana Cvjetković (Deša-Dubrovnik)
4) Pilot-javni poziv „Uključi se u Mjesto zajednice!“ – Ana Grgić (Deša – Dubrovnik)
5) Mapiranje infrastrukture dostupne za organizaciju i provedbu kulturnih, umjetničkih i društvenih aktivnosti – Srdjana Cvijetić (Art radionica Lazareti)
6) Kolektivna sakupljačka akcija i izložba „Sakupljač Dubrovnik“ – Srdjana Cvijetić (Art radionica Lazareti)
7) Lazareti prijepora / Lazareti suradnje/ Mjesto zajednice – istraživanje o stanju sudioničkog upravljanja na primjeru DKC Lazareti (Kruno Kardov, Ana Žuvela i Petra Marčinko)
 
Za sudjelovanje se potrebno registrirati na linku https://bit.ly/36ZkOQS do četvrtka u 16h kako kako biste mogli poslati Zoom link. Ovo javno predstavljanje bit će snimano.
 
*MJESTO ZAJEDNICE – Razvoj društveno-kulturnog centra u Lazaretima:
Projekt Mjesto zajednice se temelji na gradnji civilno-javnog partnerstva između Grada Dubrovnika, Dubrovačkih ljetnih igara, Art radionice Lazareti, Deše i Studentskog teatra Lero.Projekt za cilj ima razvoj i uspostavljanje društveno-kulturnog centra koji svoje djelovanje temelji na kulturnim i društvenim potrebama zajednice te vrijednostima sudioništva, uključenosti, otvorenosti, zajedništva i održivog očuvanja kulturne baštine. Projekt obuhvaća i razvija brojne aktivnosti: od edukacija za organizacije civilnog društva, preko razvoja modela uključivanja javnosti u predlaganje, planiranje i provedbu aktivnosti u Lazaretima, istraživanja društvenog potencijala i utjecaja društveno-kulturnog centra do pripreme i provedbe participativnih kulturnih i umjetničkih aktivnosti. Projekt "Mjesto zajednice" sufinanciran je u okviru poziva Kultura u centru UP.04.2.1.04. – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020; a posrednička tijela u provedbi projekta su Ministarstvo kulture RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Projekt „Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) te sredstvima Državnog proračuna RH (15%).

NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.