Predavanje hrvatskog fizičara Ivana Puljka – Postanak, evolucija i kraj svemira.

Autor: , 26-11-2020
Fotografirao: Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku
Predavanje hrvatskog fizičara Ivana Puljka – Postanak, evolucija i kraj svemira.
U Centru za mlade Dubrovnik u petak, 4. prosinca, u 18 sati hrvatski fizičar, profesor i političar Ivica Puljak održat će predavanje „Postanak, evolucija i kraj svemira“.

Predavanje će osim u Centru biti dostupno i online. Za sve one koji žele doći uživo pratiti predavanje potrebno se prijaviti u inbox Facebook stranice Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku ili putem e-maila studzborunidu@gmail.com.

Live stream će biti dostupan na Facebook stranici Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku.

Ivica Puljak hrvatski je fizičar, profesor i političar. Najpoznatiji je po sudjelovanju u istraživanju i otkrivanju Higgsovog bozona sa znanstvenicima u Švicarskoj u CERN-u, Europskom vijeću za nuklearna istraživanja. Poznat je i kao profesor na splitskom fakultetu te se bavi politikom. Izuzetno se trudi popularizirati znanost u školama i dati joj veću vrijednost u Hrvatskoj.


NOVOSTI

Bože, čuvaj Hrvatsku! - osobni osvrt Josipe Čović na strašne posljedice potresa

Svi smo trenutno u mislima i molitvama uz Petrinju, Sisak i ostala mjesta stradala ovim strašnim potresom, a misli o svemu što se događa prenijela je Josipa Čović kroz osobni osvrt.


SozialMarie - prijevite projekt društvene inovacije

Otvoren je 17. po redu natječaj SozialMarie za jednu od najstarijih i najuglednijih europskih nagrada za društvene inovacije.


Humanitarni koncert grupe Silente

Večeras, od 20:00 sati, grupa Silente će započeti s live stream-om svog posebnog online koncerta koji će održati iz Kazališta Marina Držića u Dubrovniku.


Stipendije za studente iz STEM područja

ICT tvrtka Comping raspisala je natječaj za dodjelu stipendija studentima STEM područja.


Radionica fotografije za djelatnike u kulturi

Radionica je namijenjena svima koji žele unaprijediti poznavanje fotografije.