Predavanje hrvatskog fizičara Ivana Puljka – Postanak, evolucija i kraj svemira.

Autor: , 26-11-2020
Fotografirao: Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku
Predavanje hrvatskog fizičara Ivana Puljka – Postanak, evolucija i kraj svemira.
U Centru za mlade Dubrovnik u petak, 4. prosinca, u 18 sati hrvatski fizičar, profesor i političar Ivica Puljak održat će predavanje „Postanak, evolucija i kraj svemira“.

Predavanje će osim u Centru biti dostupno i online. Za sve one koji žele doći uživo pratiti predavanje potrebno se prijaviti u inbox Facebook stranice Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku ili putem e-maila studzborunidu@gmail.com.

Live stream će biti dostupan na Facebook stranici Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku.

Ivica Puljak hrvatski je fizičar, profesor i političar. Najpoznatiji je po sudjelovanju u istraživanju i otkrivanju Higgsovog bozona sa znanstvenicima u Švicarskoj u CERN-u, Europskom vijeću za nuklearna istraživanja. Poznat je i kao profesor na splitskom fakultetu te se bavi politikom. Izuzetno se trudi popularizirati znanost u školama i dati joj veću vrijednost u Hrvatskoj.


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.