Otvoreni poziv za natjecanje u izvođenju božićnih pjesama

Autor: , 27-11-2020
Fotografirao: Glaz-B-Os
Otvoreni poziv za natjecanje u izvođenju božićnih pjesama
Repertoar je slobodan izbor sudionika, a jedini je uvjet da je skladba božićne tematike.

Akademija za umjetnost i kulturu i njezin Odsjek za glazbenu umjetnost u Osijeku ni ove godine ne odustaju od organizacije glazbenog festivala poznatog kao GLAZ-B-OS. 13 je godina zaredom organiziran i proveden uživo, no ove godine okolnosti su ipak malo drugačije pa će se održati virtualno.

Ove godine organizacijski odbor Festivala raspisuje otvoreni poziv za natjecanje u izvođenju božićnih pjesama u kojem mogu sudjelovati svi – od sadašnjih i bivših studenata Akademije do svih drugih zainteresiranih amaterskih i profesionalnih glazbenika, glazbenih ansambala, solista i drugih. Prijave se podnose elektronski do 10. prosinca 2020. godine na glazbos2020@gmail.com.

Svaka prijava obvezno mora sadržavati sljedeće:

  • videosnimku
  • fotografiju izvođača
  • biografiju/predstavljanje izvođača (do 250 riječi)
  • partituru natjecateljske skladbe za 1, 2. i 3. kategoriju
  • potpisanu izjavu prijavljenih kojom će potvrditi kako su svi sudionici koji se prijavljuju upoznati i pristaju sudjelovati na Festivalu, kao i da su suglasni s objavom i javnim predstavljanjem njihove snimke i fotografije na društvenim mrežama te u medijima uopće.

Tri su postojeće natjecateljske kategorije: zbor (mješoviti, ženski ili muški zbor, dječji te zbor mladih do 18 godina), komorni ansambl do 16 članova (a capella ansambl, vokalno-instrumentalni i instrumentalni ansambl) te solist (pjevač ili instrumentalist). Postoji i revijalna kategorija za sve koji žele sudjelovati i ne žele se natjecati, a koji će konkurirati samo za nagradu publike.

Snimke izvedbi ne smiju trajati kraće od dvije minute niti više od pet minuta, a prihvatljive su one koje su nastale u razdoblju od 1. siječnja 2019. do 10. prosinca 2020. godine.

Odbor je osigurao i nagrade najboljim izvođačima koje će podijeliti za svaku natjecateljsku kategoriju, a tu su i pohvale za sudjelovanje u 4. kategoriji. Posebnu nagradu najboljem dirigentu ili voditelju ansambla dodjeljuje predsjednica stručnog ocjenjivačkog žirija i osnivačica festivala izv. prof. art. dr. sc. Antoaneta Radočaj-Jerković. Šest je elemenata kvalitete koji će se vrjednovati, pa se potrudite kako biste ostavili dobar dojam na žiri i publiku koja će također imati važnu ulogu – dodijelit će se nagrada publike ansamblu koji skupi najviše lajkova na Facebooku, platformi koja će prenositi svaku prijavljenu skladbu 17. i 18. prosinca 2020. godine.

Svi detalji oko prijave dostupni su na https://www.facebook.com/glazbos/

Podsjetimo, festival GLAZ-B-OS pokrenut je 2006. godine, a održava se svakoga prosinca uz prenošenje skladbi božićne tematike. Akademija za umjetnost i kulturu kao cilj ovakvih projekata navodi obogaćivanje kulturnoga života grada, kao i okolnih područja, afirmiranje mladih glazbenika te približavanje glazbene scene širokom krugu publike.


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.