Inkluzivnom pričom do laptopa

Autor: , 27-11-2020
Fotografirao: raynabauman
Inkluzivnom pričom do laptopa
Treću godinu zaredom Agencija za mobilnost i programe EU nagrađuje najuključiviji projekt programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti.

Ispričajte svoju priču o projektu koji uključuje sudionike s manje mogućnosti koji se, osim zdravstvenih problema, suočavaju i s ekonomskim, geografskim, socijalnim i kulturološkim preprekama ili preprekama u obrazovanju.

Programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti teže promicanju jednakosti i stvaranju jednakih prilike za sve. Stoga je Agencija objavila natječaj za organizacije/ustanove korisnice i sudionike programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti za najuključiviji projekt proveden u razdoblju od 2017. do 2020. godine.

Cilj ovog natječaja je naglasiti važnost uključivanja osoba s manje mogućnosti u projekte i povećanje vidljivost projekata s temom uključivanja osoba s manje mogućnosti. S obzirom na to da je zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa omogućena provedba aktivnosti čiji su elementi virtualni ili su aktivnosti u potpunosti provedene virtualno, ovogodišnjim natječajem želimo dodatno istaknuti vidljivost virtualnih aktivnosti koje su povećale kvalitetu uključivanja sudionika s manje mogućnosti, odnosno otvorile dodatne prilike za sudjelovanje osoba s manje mogućnosti u projektima.

Do 30. studenoga 2020. godine pošaljite svoju priču ili video na inkluzija@mobilnost.hr, a odabrat će se tri najinspirativnije priče u o projektima koji su unaprijedli kvalitetu života osoba s manje mogućnosti.

Pobjednik natječaja dobit će, uz nagradni paket Agencije, prijenosno računalo. Druga odabrana priča osvojit će komplet informatičke opreme – web kameru i slušalice s mikrofonom, dok će treća odabrana priča osvojiti selfie stativ.

Više o natječaju na https://www.mobilnost.hr/cms_files/2020/10/1604057823_natjecaj-2020.pdf

Pravilnik natječaja: https://www.mobilnost.hr/cms_files/2020/10/1604057823_pravilnik-2020.pdf

 


NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.