Inkluzivnom pričom do laptopa

Autor: , 27-11-2020
Fotografirao: raynabauman
Inkluzivnom pričom do laptopa
Treću godinu zaredom Agencija za mobilnost i programe EU nagrađuje najuključiviji projekt programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti.

Ispričajte svoju priču o projektu koji uključuje sudionike s manje mogućnosti koji se, osim zdravstvenih problema, suočavaju i s ekonomskim, geografskim, socijalnim i kulturološkim preprekama ili preprekama u obrazovanju.

Programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti teže promicanju jednakosti i stvaranju jednakih prilike za sve. Stoga je Agencija objavila natječaj za organizacije/ustanove korisnice i sudionike programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti za najuključiviji projekt proveden u razdoblju od 2017. do 2020. godine.

Cilj ovog natječaja je naglasiti važnost uključivanja osoba s manje mogućnosti u projekte i povećanje vidljivost projekata s temom uključivanja osoba s manje mogućnosti. S obzirom na to da je zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa omogućena provedba aktivnosti čiji su elementi virtualni ili su aktivnosti u potpunosti provedene virtualno, ovogodišnjim natječajem želimo dodatno istaknuti vidljivost virtualnih aktivnosti koje su povećale kvalitetu uključivanja sudionika s manje mogućnosti, odnosno otvorile dodatne prilike za sudjelovanje osoba s manje mogućnosti u projektima.

Do 30. studenoga 2020. godine pošaljite svoju priču ili video na inkluzija@mobilnost.hr, a odabrat će se tri najinspirativnije priče u o projektima koji su unaprijedli kvalitetu života osoba s manje mogućnosti.

Pobjednik natječaja dobit će, uz nagradni paket Agencije, prijenosno računalo. Druga odabrana priča osvojit će komplet informatičke opreme – web kameru i slušalice s mikrofonom, dok će treća odabrana priča osvojiti selfie stativ.

Više o natječaju na https://www.mobilnost.hr/cms_files/2020/10/1604057823_natjecaj-2020.pdf

Pravilnik natječaja: https://www.mobilnost.hr/cms_files/2020/10/1604057823_pravilnik-2020.pdf

 


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.