Od danas online nastava na Sveučilištu u Dubrovniku

Autor: , 01-12-2020
Fotografirao: UNIDU
Od danas online nastava na Sveučilištu u Dubrovniku
Temeljem preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja od petka, 27. studenog 2020., nastava na sveučilištima u Republici Hrvatskoj izvodit će se na daljinu.

Sveučilište u Dubrovniku od utorka, 1. prosinca 2020., prelazi na online način izvođenja nastave predavanja i seminara preko videokonferencijskih alata. Ovaj oblik nastave primjenjivat će se do novih preporuka, a najmanje do 15. siječnja 2021. godine.

U prostorima Sveučilišta može se nastaviti izvođenje studentskih vježbi, praktična i laboratorijska nastava, a terenska nastava može se održati uživo na ranije predviđenim lokacijama. U izvođenju nastave uživo obvezna je primjena protuepidemijskih preporuka i razmak od najmanje 2 m između svih prisutnih u prostoriji uz redovito prozračivanje prostora.

Nastava se nastavlja održavati prema predviđenom rasporedu i satnici korištenjem videokonferencijskih alata (Zoom, MSTeams, Meet, Big Blue Button i dr.). Obveza je nastavnika postaviti obavijesti o poveznicama putem kojih studenti mogu pristupiti predavanju na platformu Merlin.

Kolokviji se mogu održavati u učionicama ili na daljinu.

Napominjemo, studenti su obvezni koristiti stud.unidu.hr mail adrese i s tih adresa komunicirati sa tajništvima odjela i nastavnicima.

Kontakte tajništva sastavnica sa studentima potrebno je u što većoj mjeri provoditi online. Ukoliko je dolazak studenta u tajništvo odjela nužan, u isto vrijeme u prostorima tajništva može boraviti samo jedan student.

Ulazak u objekte Sveučilišta dozvoljen je samo zaposlenicima, vanjskim suradnicima i studentima.


NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.